40 TL için günlük 12 saat çalışıyorlar

Adana Çukurova'da patates hasadında çalışan işçiler 40 TL yevmiye için günlük 12 saat çalışıyor.

40 TL için günlük 12 saat çalışıyorlar
40 TL için günlük 12 saat çalışıyorlar
GİRİŞ 02.05.2016 11:49 GÜNCELLEME 02.05.2016 11:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çukurova'nın bereketli topraklarında turfanda soğan ve patates hasadı başladı. Hasat sayesinde Adana'ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden, Suriye'den iç savaştan kaçan çok sayıda vatandaş iş bulup evine ekmek götürüyor. Ancak çalışma şartları çok ağır, kazanılan para ise çok düşük. Sabah saat 04.00'da yollara düşüp tarlalara giden akşam da saat 18.00'da iş bırakıp günde 12 saat çalışan tarım işçileri sadece 40 lira yevmiye alabiliyor. 

SABAH 4'DE KALKIP TARLAYA GELİYORLAR

Adana'nın yakıcı sıcağında çalışmak zorunda kalan çoğu okul çağındaki tarım işçileri bu durumdan çok memnun değil ama mecbur oldukları için çalıştıklarını söylüyor. İbrahim Topkaya, ilkokulu bitirdikten sonra tarlalarda çalışmaya başladığını, okumak istemediğini belirterek, "Okuyup ne olacaktım böyle para kazanıyorum. Sabah 04.00'da kalkıp tarlaya geliyoruz 40 lira para kazanıyorum. Zor ama ne yapalım para kazanıyoruz" dedi. 

BUNA MECBURUZ

Mehmet Erbil ise ailesinin en büyük çocuğu olduğunu babasının çalışmasına rağmen yetmediğini bu nedenle kardeşlerine bakabilmek için okulu bırakıp çalışmaya başladığını söyledi. Erbil, "Ben okuyup memur olmak isterdim ama çalışmak zorunda olduğum için okulu bıraktım. Burada çalışmak çok zor. 40 lira para veriyorlar akşama kadar 12 saat çalışıyoruz. Buna mecburuz" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • çiftçi 7 yıl önce Şikayet Et
    allah yardımcıları olsun helal kazanç
    Cevapla
  • Abdurrahman Serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi şarlatanlar rejimidir, dedik, onun için, bu masum , hakiki alınteri sahibi ve mümin olan bu insanların derdiyle kimse ilgilenmez. Yatacak yeri !, içecek, yıkanacak suyu, lüks !, küvetleri, WC leri var mı ? Ne kadar lüx ? Kimse ilgilenmez. Çünkü onlar sınıf dışıdır, demokrasiyi, belki okuma yazmayı da bilmezler. Bir bildikleri var ki, namuslarını korumaya, avuç açmadan ekmeklerini Hakiki alınteri ile kazanmıya ve inançlarını, ailelerini korumaya çalışırlar. Allah, bu türlü namuslu insanların sayısını artırsın, kıravatlı hırsızları, zalimleriazaltsın, hacil etsin, yok etsin
    Cevapla