Kapıkule’de 15 kilometrelik ‘paskalya’ kuyruğu

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar 15 saatte 15 kilometre uzunluğa ulaştı.

Kapıkule’de 15 kilometrelik ‘paskalya’ kuyruğu
Kapıkule’de 15 kilometrelik ‘paskalya’ kuyruğu
GİRİŞ 30.04.2016 16:33 GÜNCELLEME 30.04.2016 16:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Edirne’de yurt dışına çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen ihracat yüklü TIR araçlarının kuyruğu yaklaşık 15 saatte 15 kilometre uzunluğa ulaştı. Bulgaristan’daki paskalya bayramı nedeniyle bu ülke gümrüğünde az sayıda personelin çalışması işlemleri yavaşlattı. TIR sürücüleri, Kapıkule’de kuyruklara çözüm bulunmasını isteyerek tepki gösterdi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bulgaristan’a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda çıkış yapacak ihracat yüklü TIR’lar nedeniyle hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Yüklerini hafta başına yetiştirmek isteyen TIR sürücüleri dünden itibaren sıraya girdi ancak yoğunluk nedeniyle sınırda kuyruklar uzadı. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a çıkış yapmak isteyen araçlar yaklaşık 15 saatte 15 kilometre kuyruk oluşturdu. Yol kenarında sıralanan TIR’larda çıkış yapacakları zamanı bekleyen sürücüler ise özellikle hafta sonları meydana gelen kuyruklara tepki gösterdi.

TIR sürücülerinden Hikmet Mete, Sırbistan’a yük taşıdığını ve 15 saattir sırada beklediğini ifade ederek, "15 saattir kuyruktayım. Herkes birbirinden utansın. Yapılacak bir şey yok. Görüyorsunuz halimizi, Bulgaristan’dan fırsat kalırsa çıkış yapacağız" dedi.

Litvanya’ya tül perde taşıdığını kaydeden TIR sürücüsü Adnan Yılmaz ise uzun yıllardır Kapıkule’de kuyruk sıkıntısı olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Dün saat 13.00’te kuyruğa girdim. Şu anda neredeyse 24 saatte TIR parkına giriyorum. Buradan çıkışımda neredeyse 1 günümü alacak. İki gümrükte birbirini suçluyor" diye konuştu.

BU KEZ KUYRUĞUN NEDENİ PASKALYA BAYRAMI

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkileri, Bulgaristan’daki paskalya bayramı nedeniyle gümrükte az sayıda personel çalıştırdığı ve bu nedenle işlemlerin yavaş yürütüldüğünü söyledi. Bulgaristan’a açılan diğer sınır kapısı olan Hamzabeyli’de ise TIR araçları 6 kilometre kuyruk oluşturdu. TIR sürücülerinin bekleyişleri sürüyor.

3 GÜNDE 6 BİN 445 TIR

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda geçtiğimiz hafta 22-23-24 Nisan tarihlerinde toplam 6 bin 445 TIR geçiş yaptı. Bulgaristan’a Kapıkule’den 3 günde 2 bin 181 TIR aracı giriş yaparken, 2 bin 468 aracında çıkış işlemleri yapıldı. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 858 araç giriş yaparken, 938 TIR aracı da çıkış yaptı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • laedri 7 yıl önce Şikayet Et
    bu avrupalılar dini bayramlarında ne kadar hassas, biz olsak inadına personel yığarız.. bayram da neymiş para gelsin de oluk oluk..
    Cevapla