Çalışma Bakanı asgari ücretteki oyunu anlattı

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, işverenin asgari ücret oyununu anlattı.

Çalışma Bakanı asgari ücretteki oyunu anlattı
Çalışma Bakanı asgari ücretteki oyunu anlattı
GİRİŞ 30.04.2016 15:30 GÜNCELLEME 30.04.2016 17:00
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kayıt dışılıkla etkin mücadele kapsamında yazar, senarist, televizyoncu ve gazetecilerle bir araya gelerek, işverenin bin 300 lira olan asgari ücretin 300 lirasını kendisinin aldığını bin lirayı işçiye verdiğini söyledi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kayıt dışılıkla etkin mücadele etmek amacıyla başlatılan, “Etkin rehberlik ve denetim yoluyla kayıtlı istihdam teşviki” projesi kapsamında İstanbul’da yazar, senarist, televizyoncu ve gazetecilerle bir araya geldi. Yazar, senarist, televizyoncu ve gazetecilerle kahvaltı yapan Bakan Soylu daha sonra başlatılan proje ile ilgili açıklamalarda bulundu ve televizyoncu, yazar, senarist ve gazetecilerden kayıt dışılıkla etkin mücadele için yardım istedi.

'KAYIT DIŞILIK YÜZDE 15'E İNDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ'

Kayıt dışılığı önemli derecede indirdiklerini ancak hedeflerin kayıt dışı istihdamı yüzde 15’e indirmeyi hedeflediklerini anlatan Soylu, “Kayıt dışı en önemli sorun alanlarımızdan bir tanesidir. Bu konuda çok ciddi adımlar attık. Yüzde 52’den yüzde 32’ye kadar kayıt dışılığı düşürdük. Bundan sonra daha nitelikli bir düşüşü sağlamak zorundayız. Toplumun her kesimi ile bir araya gelip bu düşüşü daha iyi  bir noktaya yanı bizim 2023 planlamalarımızda olan yüzde 15’lik seviyelere indirmek durumundayız. Bunun için toplumun her kesimi duyarlı olan her kesim aydınlarımız yazarlarımız çizerlerimiz toplumun her bir bireyiyle çeşitli mecralarda karşı karşıya kalan  bunun için araçları olan hemen hemen herkes bu konuda bir sorumluluğu alması gelecek açısından  ülkemizin işini kolaylaştıracaktır” ifadelerine yer verdi.

'YENİ AKLA İHTİYACIMIZ VAR'

Toplantıya katılan senarist, yazar, televizyoncu ve gazetecilerin yardımına ihtiyaç duyduklarını aktaran Bakan Soylu, “Kadın çalışan sayımızı artırmalıyız. Bu ülkemizin önündeki en temel süreçlerden bir tanesidir. Ama bu yetmez bunun dışında onu artırırken onun kayıt dışılıkta değil kayıt içine alınmasını da bir şekilde sağlamalıyız. Ufak bir cümleniz ufak bir espriniz ufak bir yazınız bilmenizi istiyorum ki toplum nezdinde önemli bir sonuca yol açmaktadır. Öyle diziler seyrediyoruz ki o dizilerin içinde öyle bilinç altı mesajlarını bize net bir şekilde ifade edebilme yeteneğini ortaya koyabiliyorsunuz ki işte bizim bu anlayışa ihtiyacımız olduğunu bir kere daha ifade etmek istiyorum. Devlet büyük bir kütledir. Ancak devletin halkın karşı karşıya kaldığı küçük meseleleri  ifade etmede zorlukları olabilir. İşte o küçük meselelerde sivil akla yeni akla ihtiyacımız var” dedi.

'300 LİRAYI ALIP BİN LİRAYI VERİYORLAR'

Toplantı sonunda programa davet edilen isimlerin sorularını ve projeye nasıl katkı verebilecekleri yönünde sorularını alan Bakan Soylu, senarist Birol Güven’in, “Projeye filmlerde destek veririz. Ancak bize gerçek olaylarla ilgili yardımda bulunmalısınız” teklifine Bakan Soylu, doğru bir öneri olduğunu belirterek yaşadığı bir olayı anlattı. Bakan Soylu, “Doğru bir öneri. Özellikle bu konuyla ilgili bize Alo 170’den gelen ciddi ihbarlar var. Bizim denetlemeci arkadaşların yakaladıkları var. Öyle olaylarla karşı karşıya kalıyoruz ki şimdi düşünün, taşeron meselesini bitiriyoruz. Şöyle bir olayı yaşadık. Asgari ücret bin liradan bin 300 liraya çıkınca bin 300 liralık maaşı karta yatırıyor. Karşı işveren kendisi alıyor. Bin 300 lirayı çekiyor. 300 lirasını kendi cebine atıyor. Bin lirasını çalışana veriyor. Bu özellikle Türkiye’de .müfettişlerimiz tarafından yakalanan böyle bir şey olabilir mi diye düşünebileceğimiz bizzat bize iletilen olaylar. Birkaç tane bildirim bizzat bana geldi. Baktık ki doğru. Bu ve buna benzer bir çok mesele ile karşı karşıyayız. Yaşanan olayları size aktarabiliriz” diye konuştu.

YORUMLAR 56
  • kaş yaparken 7 yıl önce Şikayet Et
    Göz çıkardınız ama hala kayıt dışını azaltmaktan bahsediyorsunuz!!! Oysa anlattıklarınız da gösteriyor ki kayıtlı işvereni de kayıt dışına itmiş sistem
    Cevapla
  • 2023 7 yıl önce Şikayet Et
    aziz devletim, hirsiza bas cezani 300ze 3000 bas gaza bir daha yaparmi.
    Cevapla
  • Cengiz Y 7 yıl önce Şikayet Et
    kadını çalışma hayatının içine daha fazla alın da... ailelerin parçalanması,çocukların aile ortamında büyütülmesi gibi konular göz ardı ediliyor.
    Cevapla
  • Vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Kusurabakmayın süleyman efendi esnafa destek vermeyip işçiyi el üstünde tutup her türlü imkanı sunarda esnaflari ağır vergiler tabi tutar,yok efendim nedemekse kidem tazminati boylesine kidem tazminati gibi sacma sapan uygulamalari esnafa koz isciye avantaj olarak sunarsaniz iscinin yipranmasiyla esnafin gece uykularinin kactigini dusunemeyip onun yipranmasini ayni kefeye koyarsaniz kusurabakmayin amaböyle haberleride hep görür dinlersiniz.Adaletli davranın her iki tarafta mutlu olsun
    Cevapla
  • bay x 7 yıl önce Şikayet Et
    zorunami gitti esnafada destek veroyorlar yaran var galiba isciye tabi sahip cikacaak
    Cevapla
  • Kepçe 7 yıl önce Şikayet Et
    Araba sigortası yüksel bilmem ne kardeşim binme adamın ekmek parasına göz dikmeni gerektirmez hiç biri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle