Kayıp-kaçak bedeli yasal hale geliyor!

Kayıp-kaçak bedellerinin faturalarda kalıcı hale getirilmesi komisyonda kabul edildi.

Kayıp-kaçak bedeli yasal hale geliyor!
Kayıp-kaçak bedeli yasal hale geliyor!
GİRİŞ 30.04.2016 11:01 GÜNCELLEME 30.04.2016 11:55
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre, tasarıyla yenilenebilir enerji kaynak alanlarında kurulacak üretim tesislerinde kullanılacak aksam için bakanlık tarafından yönetmelikle belirlenecek şekilde yurt içinde üretim veya yerli malı kullanım şartı da aranacak. Başta kömür olmak üzere yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretiminde teşvik edilmesi, nükleer santral projesinde uygulamada karşılaşılan sorunların giderilmesi, kayıp-kaçak bedellerinin faturalarda kalıcı hale getirilmesi, doğalgaz ithalatçısı şirketlerin yüzde 10 olan depolama yükümlülüğünü yüzde 20’ye yükseltilmesine ilişkin düzenlemeler içeren Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis Sanayi Komisyonu’nda kabul edildi.

KAYIPKAÇAK MADDESİ TASARIDAN ÇIKARILDI

Teklifte geçici maddeyle düzenlenen, dağıtım, sayaç okuma, perakende satış hizmeti, iletim ve kayıp-kaçak bedelleri ile ilgili olarak mahkeme ve tüketici hakem heyeti kararı doğrultusunda dağıtım şirketleri ya da tedarikçi tarafından yapılan iadeler ve mahkeme kararında yer alan giderlerin dağıtım tarifeleri yoluyla karşılanmasına ilişkin hüküm tasarıdan çıkarıldı. Böylece mahkeme kararı ile yapılacak iadeler faturalara yansımayacak. Teklifle, kayıp-kaçak bedeli kanuna giriyor ve ‘Dağıtım Tarifeleri’ başlığında “Kurulca belirlenen hedef oranlarını geçmemek kaydı ile teknik olmayan kayıplara ilişkin maliyetler dağıtım tarifelerinde yer alır ve tüketicilere yansıtılır” ibaresi ile kalıcı hale geliyor.

KAYNAK: DÜNYA
YORUMLAR 16
  • Orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yani diyorlar ki siz de kaçak kullanın.
    Cevapla
  • Musab 7 yıl önce Şikayet Et
    Teröre destek verenler kaçak kullansın parasını ben ödeyeyim ne âlâ yaa. Böyle saçmalık yok
    Cevapla
  • necmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Alıştı türk milleti soyulmaya göz göre göre soyuyorlar milleti ödemeyenden alınsın haram zıkkım olsun
    Cevapla
  • Yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    bu elektriği kullanıp da parasını vermeyen herkese hakkım haram olsun
    Cevapla
  • Muhammet Bozdağ 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a havale ediyorum bunu yapanları da onaylayanları da çocuğumun hakkını yiyorsunuz. Allah yanınıza bırakmasın İnşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle