Yeni dönem başlıyor, tam 10 kat artacak

Ekonomiye hibe yerine faizsiz kredi desteği için çalışmalar başladı. Yeni dönemde sağlanan destek de yararlanan sayısı da 10 kat artacak.

Yeni dönem başlıyor, tam 10 kat artacak
Yeni dönem başlıyor, tam 10 kat artacak
GİRİŞ 26.04.2016 11:07 GÜNCELLEME 26.04.2016 11:07

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre özellikle Doğu ve Güneydoğu'da kalkınma ajanslarınca verilen destekler yakın takibe alınarak, terör örgütüne yakın işletmelerin desteklerden yararlanması önlenecek. 

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, çiftçiden esnafa kadar birçok kesime yönelik devlet desteklerini yeniden düzenleyeceklerini açıkladı. Devlet destekleriyle ilgili altyapı çalışmalarını değerlendiren Elvan, üretimi artıracak, reel sektörü büyütecek, yatırımları teşvik edecek yeni bir yapılanmaya gidileceğini belirtti. Yeni dönemde hibe yerine cazip, sıfır faizli kredi sistemine geçmek istediklerini söyleyen Elvan, "Böylece 100 milyon yerine 1 milyar lira kullandırıp, desteği 10 katına çıkarmış olacağız" dedi. 

ÖNCELİK KOBİ'LERE VERİLECEK

Elvan'ın verdiği bilgilere göre yeni dönemde KOBİ'lerin devlet desteklerinden öncelikli ve avantajlı yararlanması sağlanacak. Katma değeri yüksek ekonomi dikkate alınacak. Orta ve ileri teknoloji ürünleri için yatırım destek programı oluşturulurken, işgücü ve vergi teşviklerinin artırılması, girişimciye nakdi yardım konusunda yeni adımlar atılacak. Ayrıca enerji yatırımlarına da daha fazla kaynak ayrılması üzerinde çalışılıyor.

KREDİLERE "TERÖR" TAKİBİ

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da kalkınma ajanslarınca verilen destekler yakın takibe alındı. Terör örgütüne yakın isim ve işletmeler hiçbir şekilde devlet desteklerinden yararlanamayacak. Yardımların isim isim kimlere verildiğine, gerekçesinin doğru olup olmadığına, terör örgütüyle bağlantısına da bakılıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL