Faizlerdeki düşüş daha da hızlanacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Faizlerdeki düşüş daha da hızlanacak
Faizlerdeki düşüş daha da hızlanacak
GİRİŞ 25.04.2016 10:58 GÜNCELLEME 25.04.2016 10:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, önümüzdeki süreçte faizlerin düşmeye devam edeceğini, Türkiye'ye para girişinin artmasıyla birlikte faizlerdeki düşüşün de hızlanacağını söyledi.

Bankaların daha fazla kredi vermek için önümüzdeki dönemde faizleri daha da aşağı çekeceğini söyleyen Bulut, ""Faizlerin düşmeye devam edeceğini düşünüyorum. Dolar/TL'de uzun süreden beri 2.80-2.85 arasında yatay gidiş devam edecek" dedi. Bulut, kısa vadede dolar/TL'nin 2.78'den aşağı götürecek ya da sert yükseltecek neden görmediğini de sözlerine ekledi.

"Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var"

Yeni Merkez Bankası Başkanı ve attığı ilk faiz adımıyla ilgili değerlendirmede yapan Yiğit Bulut, "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var, önce yoğurt yiyişini görün ondan sonra yorum yapın... Başkanın (Murat Çetinkaya) gerek düşünceleri gerekse piyasaya bakışının, Türkiye açısından orta ve uzun vadede çok olumlu olabileceğini düşünüyorum. Ama yoğurt yiyişini kendisi piyasaya gösterecek" dedi.

Merkez Bankası geçen hafta faiz koridorunun üst bandını yarım puan indirerek yüzde 10’a çekmişti. Politika faizi ve koridorun alt bandı sabit kalmıştı.

YORUMLAR 2
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    indir faizi indirrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D
    Cevapla
  • Halil 7 yıl önce Şikayet Et
    İsmi gibi adam Rabbim senin gibileri çoğaltsın Ülkemize iyiliğin bol olsun inşaallah
    Cevapla