Ali Koç'tan hükümete övgü!

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, hükümetin Ar-Ge adımlarının meyve vermeye başladığını söyledi.

Ali Koç'tan hükümete övgü!
Ali Koç'tan hükümete övgü!
GİRİŞ 22.04.2016 00:33 GÜNCELLEME 22.04.2016 00:48
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Rekabet Kurumu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, "Global Teknolojik Dönüşüm İçinde Türkiye'nin Konumu ve Rekabet Kurumunun Rolü" başlıklı sunum yaptı.

Koç, sunumunda, "AB ile uyumlu hale gelirken, AB kurallarının gerektirdiğinden daha hassas davranarak Türkiye'nin rekabet gücüne zarar verilmemesinin önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

HÜKÜMETE ÖVGÜ!

Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında Ar-Ge harcamalarının milli gelirin yüzde 3'üne ulaşmasının beklendiğini hatırlatan Koç, "Yüzde 3 aslında çok iddialı, büyük bir rakam. 2014'te ilk defa yüzde 1,01... Yani tarihimizde ilk defa yüzde 1'i aştık. Son derece sevindirici ve hükümetimizin bu konuda attığı tohumların da meyve vermeye başladığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Koç, "Eğer orta gelir grubundan yüksek gelir grubuna çıkmak istiyorsak inovasyonda en az bu ligdeki oyuncular kadar gelişmiş seviyede olmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Koç'un esprisi salondakileri güldürdü

Rekabet Kurumunda sunum yapmak için para teklifi aldığını ve bunun hayatında ilk kez başına geldiğini belirten Ali Koç, şunları söyledi:

"Kendimi çok özel hissettim. Sonra dedim ki 'Olur mu devlet kurumundan para almak?' 'Yok, yapmanız lazım' dediler. 'O zaman bir hayır kuruluşuna verin' dedim. 'Ama, sizin parayı alıp, hayır kuruluşuna vermeniz lazım' dediler. 'O zaman parayı çerçevelettirelim' dedim. 'Yok, para vermiyorlar' denildi. 'O zaman çeki çerçevelettirelim' teklifinde bulundum. 'Çek de vermiyorlar. Banka hesabı vereceksiniz' dediler. 'Neyi çerçevelettireceğiz?' dedim. O zaman dekontu çerçevelettirmeyi istedim. Tabii ki almamak da bir opsiyonmuş ama kaç iş adamına Rekabet Kurumundan para almak nasip olabilir? Sonra hesapladım 'Verdiğimiz cezayı kaç konuşmayla çıkartabiliriz' diye. Onu paylaşmayacağım."

YORUMLAR 19
  • Selahattin kaya 7 yıl önce Şikayet Et
    Ali bey samimidir ve ben inaniyorum. Hukumetimize yaptigi ovguler de samimidir. Hiç oyle yabana atmayalim arkadaslar. Ben cok zamanlar önce sayin Rahmi Koç beyefendiyede türkiyeye yapmis olduklari yatirimlarla ulkemize güç kattiklari için teşekkür yazilari yazdim kalkinma icin destekleyelim. ama yanlisida eleştiri riz
    Cevapla
  • Burdan Bak 7 yıl önce Şikayet Et
    Tank üretimini koçlara verelim demiş birisi Yani çok iyi övüyor diye olurmu bu işler ? Ama bildiğim kadariyla koç grubunun gavurlarla yakin ilişkileri ve akrabalıkkarı var, askeri teknolojilerin, silahların tank vs. gibi cok önemli stratejik ürünlerin üretimini onlara vermek Türkiyenin askeri sırlarının gavurlarin eline gecmesi ve onlarin kontrolune girmesi demek olmaz mi? Tabi eğer Türkiye kendi kendine yeten bağımsız bir güç olmak istemiyorsa ver gitsin.
    Cevapla
  • Yaşar Ayrancı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım, muhalefetin "En duyulmadık küfür etme procesi" ne zaman meyvesini verecek...
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koç akıllı iş adamı bence. akıllı hiçbir iş adamı hükümetle ters düşmez görüşü ne olursa olsun.
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    ideolojik saplantısı yok tebrik ederim sezarın hakkı sezara ali aklı başında biri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle