Asgari ücrette sancılı süreç!

Asgari ücretin yükselmesi çalışanları sevindirse de, işverenlerin zorlandığı belirtiliyor.

Asgari ücrette sancılı süreç!
Asgari ücrette sancılı süreç!
GİRİŞ 30.03.2016 10:01 GÜNCELLEME 30.03.2016 11:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin asgari ücreti artırma kararı, daha fazla işletmenin işe alımları durdurma ve işten çıkarmalara ilişkin şikayetlerine neden oldu.

Başkent Ankara'da “Ücret artışı nedeniyle maliyetim beşte bir oranında artış gösterdi” diyen turizm acentesi sahibi Caner Aktaş, “Şuanda 40 olan çalışan sayımızı artırmayı düşünüyorduk. Şimdi ise ertelemek zorundayız” şeklinde görüş bildirdi.

Merkez Bankası'na göre işsizliğin ve kayıt dışı ekonominin artmasıyla birlikte, bu durumdan en olumsuz etkilenen, 2010 yılından bu yana üç milyonun üzerinde yeni iş alanın oluştuğu hizmet sektörü şirketleri olacak. Türkiye'de işsizlik oranı Aralık ayında yüzde 10.8 seviyesinde gerçekleşerek, G20 ülkeleri arasında İspanya, İtalya ve Suudi Arabistan'ı geride bırakmıştı.

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ihracatçıların karşı karşıya kalabileceği olası zararlarla ilgili bir konuşmasında, işçi ve işverenlerin asgari ücretlerde optimum noktayı birlikte bulabileceğini ifade etti.

KAYNAK: BLOOMBERGHT
YORUMLAR 12
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür haber yapmayın görende doğru sanacak.
    Cevapla
  • müslüm 8 yıl önce Şikayet Et
    1300 lirayla ev geçindirilir mi? bence vekillerimiz asgari ücret alsın, anlasınlar! böylece sorun çözülür.
    Cevapla
  • Populist 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu tur secim donemi vaatleri ulke ekonomisi icin hep olumsuz olmustur.Simdi her seye fazlasiyla zam geliyor sebep; asgari ucret artisi
    Cevapla
  • kızgın 8 yıl önce Şikayet Et
    hep bana hep bana yeterya ,,,,,l
    Cevapla
  • İSMİNİZ 8 yıl önce Şikayet Et
    sanırsın 4000 kişi calıstırıyor.1300 tl para vereceksın at la deve degıl.hukumete soyle prımlerı dusurun ,vergi almayın dıye .mesai yok tatil yok eee 1300 lira cok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle