Çalışma Bakanı'ndan taşeron açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, taşeron işçilerin kadroya alınmasına dair açıklamalarda bulundu.

Çalışma Bakanı'ndan taşeron açıklaması
Çalışma Bakanı'ndan taşeron açıklaması
GİRİŞ 26.03.2016 14:20 GÜNCELLEME 26.03.2016 14:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, taşeron işçilerin "özel statülü sözleşmeli personel" olarak istihdam edilecek olmasına ilişkin, "Çalışanlarımız hangi mali haklarla çalışıyorsa aynı mali haklarla bu sözleşmeyi imzalayacaklar. Yine önemli bir süreç daha var. 1 Kasım 2015'ten önce çalışıyor olacaklar ve halen çalışmaya devam ediyor olacaklar" dedi.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Tekirdağ'da Valiliği  ziyaret eden Soylu, Vali Vekili Ahmet Büyükçelik tarafından karşılandı. Bakan  Soylu, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.
 
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Soylu, Trakya insanının  çok sıcak kanlı olduğunu belirterek, Tekirdağ'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu  söyledi.
 
Hükümet olarak tüm sorumluluklarını ve taahhütlerini yerine getirmeye  çalıştıklarını vurgulayan Soylu, taşeron işçilerinin yeni statüyle istihdamının  adımlarının atıldığını hatırlattı.
 
Soylu, ''Bu mühim bir adımdır. Bu önemli bir adımdır. Burada bir yeni  sistem kuruluyor. Yani sistem değişikliğine gidiyoruz. Bu taahhüdü ortaya  koyarken de bu sistem değişikliğini düşünüyorduk. Bugün bu adımı atarken de  değişikliği düşünüyoruz. Burada bu çalışanlarımızı bizim taahhüdümüz asıl işlerle  olandı fakat yaptığımız çalışmalar, değerlendirmeler, bize gelen talepler,  teşkilatlarımıza iletilenlerle elde ettiğimiz sonuçlar, hesaplar, maliyetler ve  bu konuda tüm ekonomi yönetimimizin yapmış olduğu analizler neticesinde hem asıl  işte çalışanlar hem de yardımcı işte çalışanları kamuda istihdam etme konusunda  çok önemli bir adım attık.'' şeklinde konuştu.
 
Kamuya alımlarda güvenlik soruşturmaları esas olacak
 
Kamuda istihdam edilecek işçilerle 3 yıllık sözleşme imzalanacağını  anlatan Soylu, kamuda farklı bir sistemin başlatılmış olacağına dikkati çekti.
 
İstihdama yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getiren Soylu,  şunları kaydetti:
 
"Çalışma hayatı içerisinde bulunanlar 4/A statüsünde olacak.  Çalışanlarımız hangi mali haklarla çalışıyorsa aynı mali haklarla bu sözleşmeyi  imzalayacaklar. Yine önemli bir süreç daha var. 1 Kasım 2015'ten önce çalışıyor  olacaklar ve halen çalışmaya devam ediyor olacaklar. İş yerinde 12 ay yani kısa  sürede değil, 12 aylık bir çalışma biçimi şeklinde, kendi çalışma hayatlarını  devam ettiriyor olacak. Kamuda istihdama yönelik bir sınav olacak. Bu konudaki  detayları, değerlendirmeleri önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Her kamuda  istihdam edilen gibi güvenlik soruşturmaları esas olacak. Burada kamuya alınan  her vatandaşımız gibi kamuda istihdam edilme şartlarına uygun olacaklar. Bu  konuda taahhütlerimizi yerine getirmiş olacağız. Kamuda faklı bir sistemi  başlatmış olacağız. Maliye Bakanlığımız ve bizim bakanlığımız ile diğer tüm  bakanlıklarımızla birlikte çalışmalar devam etmektedir. Kanun TBMM'ye sevk  edildiğinde aziz milletimizle de bunları paylaşacağız. Bu konuda birçok  değerlendirmeler yapılıyor. Dönem dönem söyleyeceklerimiz olacaktır."
 
Soylu, bir gazetecinin "4/C'lilerle ilgili bir çalışma olacak mı?"  sorusuna, "Diğer statülerle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. 4/C'lilerle  ilgili memur sendikalarımız ile ciddi bir şekilde sürdürüyoruz. Geçen gün de Kamu  Personeli Danışma Kurulumuzu gerçekleştirdik. Bu değerlendirmeleri kendi içimizde  de sağlıklı bir biçimde yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye 14 yıldır  bugünkü başarısını ve performansının ortaya koymuş olduğu sonucu maliye  disiplinine borçludur. Biz bir gelir ve gider hesabı yapmakla mükellefiz"  şeklinde yanıt verdi.

YORUMLAR 12
  • emre 8 yıl önce Şikayet Et
    neresi kadro hala anlamadım 3 yılda bir sözleşme imzalıcaksak taşerondan hiç bir farkı yok zaten her yıl sonunda yıllık sözleşme imzalıyoruz şimdi oldu 3 yılda bir kadro falan değil bu
    Cevapla
  • saim 8 yıl önce Şikayet Et
    sen ne zannetmiştin ki ?
    Cevapla
  • Baskentli 8 yıl önce Şikayet Et
    Insanlarin kidem tazminatlari odenmeli ve yeni bir fon kurulmali...
    Cevapla
  • ali selvi 8 yıl önce Şikayet Et
    2-ve sadece benim yaptığım işte aldığım son zamdan önce 1250 tl yi beğenmeyip çalışmak istemeyen sizler değilmisiniz. kurumda aldığım maaşı haketmek için sadece benim çalışmamla yıllık 1 milyon devlete kazancım var bende bazı memurlar gibi zamanımı istesem boş geçirebilirim. ve şuan ki oluşacak şartlarda da çalışmayı düşünmüyorum. yani 1 kişi eksilecek kpss dahileri gelinde birazda siz asgari ücretten çalışıp devlete milyon kazandırın.
    Cevapla
  • adalet 8 yıl önce Şikayet Et
    biz hükumetimizin arkasındayız.bu şekli ile bile kabulümüzdür.Allah devletimizden,başbakanımızdan,bakanımızdan razı olsun,Allah yar ve yardımcıları olsun.biran önce tasarı yasalaşması gerekir ki hortumları kesilenler,sussun.
    Cevapla
  • adalet 8 yıl önce Şikayet Et
    kpss ile atanan tuvalet temizlemiyor.çöp dökmüyor.kapıda hırlı ile hırsız ile kavga etmiyor.görevleri apayrı sen önce bilgili ol sonra konuş.1998 yılında ilk devlet memurluk sınavından 77 aldım atanmadım.herkes bilerek yorum yapsın lütfen.kıskançlığın luzumu yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle