Evdeki hesap çarşıya uymadı! Zam geldi

7 ay önce et fiyatlarında yüzde 5 indirime giden Et Süt Kurumu, fiyatlara yüzde 4 ile 23 arasında zam yaptı.

Evdeki hesap çarşıya uymadı! Zam geldi
Evdeki hesap çarşıya uymadı! Zam geldi
GİRİŞ 24.03.2016 11:40 GÜNCELLEME 24.03.2016 16:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bir hafta önce karkas etin kilosunu 20 liraya düşüren Et ve Süt Kurumu, yeni haftaya zam haberiyle başladı...

Et Süt Kurumu, perakende satışlarda, yüzde 4 ile 23 arasında fiyat artırdı...

Geçtiğimiz ağustosta, etin kilosu 40 lirayı aşınca Et ve Süt Kurumuvatandaşın yüzünü güldüren bir hamleyle et fiyatlarını yüzde 5 oranında düşürdü.. Ama bu sadece 7 ay sürdü.. Kurum indirimli satışına daha da fazla zam yaparak son verdi...

Aslında kurumun görevi, et ve süt fiyatlarına müdahale etmek... Bu yüzden de kuruma, canlı hayvan ithalatı hakkı verildi... Hatta etteki tavan fiyatı uygulamasını da en çok onlar destekledi.

Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı.. Kurum et fiyatlarına zam yaptı..

Dana kıymanın fiyatı 3 liralık artışla 28 lira 75 kuruşa, dana kuşbaşının fiyatı ise 1 lira 6 kuruş artışla 31 liraya yükseldi..

Biftek 33 lira, bonfile fiyatları 55 lira oldu.

Kuzu etinde de durum farklı değil, kuzu gövde 30 liraya, kuzu çatal 32 liraya, kuzu kol fiyatları 29 liraya yükseldi...

KAYNAK: AHABER
YORUMLAR 12
  • Tarık 8 yıl önce Şikayet Et
    Sadece et değil her üründe fahiş artışlar var. Tarlada 30 kuruş markette 3 tl oluyor. Her ürün 10 kat fiyat arttırıyor. Buna bir kontrol sistemi getirilmeli mutlaka. Düşük gelirli vatandaş gıdasını rahat alamadıktan sonra sizin yaptığınız diğer yatırımlar havada kalıyor maalesef. Mutlaka gıda fiyatlarına direk müdahale edebilecek bir sistem getirilmeli.
    Cevapla
  • nihat 8 yıl önce Şikayet Et
    siz bu ülkede besilik küçükbaş veya buyükbaş materyali çoğaltamadıgınız sürece bu böyle devam eder ha ne zaman sayın bakanımız fiyatlar yerine besilik materyalın artırımı konusunda desteklemelerini artırırsa ithal danan gümrükte alınan canlı ağırlıktan%16 vergiyi üretim artışına kullanırsa sorun 2 yılda çözülecektir.Özellikle doğu anadoluda et ırkının erkeklerine 3 aylık olduğunda küpelenerek dana başına 300tl destek alsa üretici kısır inekleri bile doğurtur kesmez .
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    halktan uzaklaşmayın yetkililer.. ak parti halka yakın olduğu için yükseldi. halk ne et alabiliyor ne sebze alabiliyor ne çerez alabiliyor herşeyi zamlandırdılar lütfen hükümet yetkilileri bir el atsın durdursunlar bu fahiş artışları
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    milletimiz markette kasap reyonunda etleri kıymaları müzeyi ziyaret eder gibi seyrediyor sonra buskuvi reyonuna doğru geçiyor, insanlarımıza çok üzülüyorum. yetişme çağında milyonlarca çocuğumuz var et yiyemiyor kurbandan kurbana et giriyor evlere.
    Cevapla
  • Yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Cok dogru kardes, et yemiyor demir alamıyor. demir hapları eczanede satılıyor. buskivi reyonundaki gidaların hepsinde, gluten, seker, surup, glikoz, emulgator, sitrik asit, yağ, soya. ne ararsan var. hepsi sağlıksız. ekmeklerde bile on cesit farklı katkı var. hastaneler. böbrek hastası, seker hastası, kas hastası, göz hastası, tansiyon hastasından gecilmiyor.
    Cevapla
  • recep 8 yıl önce Şikayet Et
    Bakan beyin yaygaraları zam yapmak için bir tezgahmış anlaşılan. yok ithalata gideriz, yok her kasabın yanına et ve süt kurumu mağazası açarız sözleri balon çıktı. hemen ardından Et ve Süt kurumu piyasaya uyduruldu. millete verilen 3 kuruş zam 10 kuruş olarak geri alındı. Unutmayın bunu sayın bakan. Seçimlerde hatırlatırız bunları size.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle