Başbakan Davutoğlu'dan esnafa müjde!

Başbakan Ahmet Davutoğlu TESK'te önemli açıklamalar yaptı. Başbakan Davutoğlu, esnafa müjdeli haberi verdi.

Başbakan Davutoğlu'dan esnafa müjde!
Başbakan Davutoğlu'dan esnafa müjde!
GİRİŞ 17.03.2016 15:22 GÜNCELLEME 17.03.2016 15:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmalarından bazı notlar:

Ankara'daki terör saldırısında zarar gören esnafın yanındayız. Doğu ve güneydoğuda da mağdur olmuş esnaflara sahip çıkmak görevimiz. Ben de bir esnaf çocuğuyum. Ahilik geleneği esnaflık geleneğidir. Bugün bu ziyarette esnafların sorunlarıyla ilgili bilgi aldım. Taleplere ilgi göstereceğiz.

SOSYAL GÜVENLİK PRİMİ YÜKÜ İÇİN TALİMAT

Esnaflarımızla dayanışma konusunda hükümetimziin güçlü bir iradesi vardır. 1 Kasım'dan bu yana ilan ettiğimiz vaatlerin yüzde 85 ini şuanda gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Genç esnafa 100 bin liraya kadar kredi imkanı tanıdık. Esnafa 30 bin TL faizsiz krediye yoğun talep oldu. AVM'ler esnafı bölmesin diye AVM'lerde esnafa yer tahsisi zorunluluğu getirdi. Çalışan esnafa yüzde 15 Bağ-Kur kesintisini kaldırdı. 10 işçi çalıştıran esnafa sigorta indirimi imkanları sunduk. İş kuran genç esnafa 30 bin lira kadar hibe sunduk. Orta direk görevi gören esnaflarımızı ayakta tutmak için adımlar attık. Asgari ücretteki artış nedeniyle sosyal güvenlik primlerindeki yükü hafifletmek için talimatlar verildi. Bir milletin mutluluğunu ölçmek için esnafın yüzüne bakmalı. Esnafın yüzü gülüyorsa herşey yolundadır. Her sabah dükkanı Besmele ile açan esnafımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bütün esnaflarımıza hayırlı bereketli işler diliyorum. Terör için gösterdikleri direnç için de teşekkür ediyorum. Esnaflarımız ülkenin bütünlüğü için doğru bir duruş sergilediler.

ANKARA'DAKİ SALDIRI

Şundan emin olunsun ki Ankara ve İstanbul'da güvenlik önlemi alınmıştır. Merasim sokaktaki saldırı sonrası, pazar akşamı yaptığımız toplantıda da güvenlik konusunda alınacak önlemlerin üzerine eğildik. Terör günlük hayatımızın akışını eğiştirmek istiyor. Paris'te 3 aylık olağanüstü hal uzatıldı. Terör küresel tehdit. Bugün terör bir ülkeyi ilgilendiren bir durum değil. Bütün ülkeleri ilgilendiren bir durum. Burada güvenlik özgürlüklerle pekişen bir unsur. Vatandaşlarımızın günlük hayatını etkilemeden tedbir almaya devam edeceğiz. Teröristleri adalete teslim etmek için de yoğun bir çaba içindeyiz. Terör ağı da tespit edildi. Çok sayıda gözaltılar gerçekleştirildi. Halkımızın ülkesine, şehrine güvenmesi gerekir. Terörün estirdiği havaya teslim olmamamız lazım. Halk olarak hepimiz buradayız. Bunu gösterdiğimiz zaman başarılı olabiliriz. Önce psikolojik bir seferberlik oluşturmamız gerek. Her toplum böyle sınavlardan geçiyor. Korku psikolojisi yaymak isteyenlere karşı güçlü duralım.

DOKUNULMAZLIKLAR İÇİN 'HODRİ MEYDAN' DİYORUZ

AK Parti dokunulmazlıkların kaldırılmasından korkuyor deniyor. Gelin dokunulmazlıkları kaldıralım. Hiçbir parti ayrımı gözetmeden yapalım. AK Parti'nin çekinecek bir dosyası yoktur. Madem meydan okudunuz, ben de hodri meydan diyorum. CHP'liler de, MHP'liler de HDP'liler de hesap versin. AK Parti bu konuda açık. 506 dokunulmazlık fezlekesini Meclis'e getirmeye hazırız. Tek tek hepsini görüşmek yerine gelin bir madde ekleyelim, bir anda bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. Böylece Meclis'i bloke etmeyiz. Biz hesap vermeye hazırız. HDP'liler de teröristlere verdikleri desteklerden dolayı bütün dosyaları gitsin. Ortak bir metne imza atmaktan kaçınan bir partiden bahsediyoruz. Saldırıda vefat eden vatandaşlarımdan da farklı partilere oy veren vardır. Bir teröristin cenazesine giden bir parti olamaz. Yolsuzluk gibi pek çok ithamları var. Madem öyle, tek hamlede dokunulmazlığı kaldıralım. Siyasi partilerle de görüşülecek. Bekleyen tüm dokunulmazlık dosyalarına bakalım. Biz her yerde hesap vermeye hazırız. Sizinle ilgili olanlar da bizimle ilgili olanlar da kalksın. Bu çağrıma cevap bekliyorum. AK Parti'nin korkacak birşeyi yok. CHP, "AK Parti dokunulmazlığın kaldırılmasından korkuyor" diyor. Ben gerçek bir teklif veriyorum. Hadi kaldıralım. 1 Mayıs'a kadar bize muafiyet. Ayak oyunlarını bir kenara koyalım. Meclis'in bu fezlekelerle meşgul edilmesine izin vermeyiz. Anayasa'ya bir madde ekleyeceğiz, "Şu tarihe kadarki bütün dokunulmazlığın kaldırılmasına" diyeceğiz. "Bu dosyaları tek tek ele alalım" derlerse olmaz, Meclis'in zaman kaybetmemesi gerekir. AB için reformların 1 Mayıs'a kadar bitmesi gerekir. Bu teklifime bütün partilerden cevap bekliyorum. Zannettiler ki AK Parti çekinir. Ahilik geleneği içindeyiz. Rızk duası ederek görevime başlıyorum. Akşam da birine adaletsizlik ettim mi diye hesabımı kendi kendime vererek günümü kapatırım. Kul hakkı geçmesin isterim. Biz göreceğiz bakalım sahte meydan okumaları. Bir oturumda bitirir geçeriz. Brüksel'e giderken de değerlendireceğiz. Onların nasıl bir tutumda olacağını da göreceğiz.

YORUMLAR 2
  • Durmuş 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayin başbakan bu mesajı okursa esnaf kefalet ve banka para vermemek için her şeyi yapıyorlar şimdide durduruldu doğu esnafina yardımcı oluyorsunuz onlarda mermi alır bize sıkar
    Cevapla
  • irfan 8 yıl önce Şikayet Et
    kucuk esnaf olarak bagkur prım yuku cok agır 568 tl oduyoruz saygılar
    Cevapla