Tüketicilerin yüzde 94'ü haklı bulundu

Geçtiğimiz yıl tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruların yüzde 94'ü tüketici lehine, yüzde 6'sı ise aleyhine sonuçlandı.

Tüketicilerin yüzde 94'ü haklı bulundu
Tüketicilerin yüzde 94'ü haklı bulundu
GİRİŞ 16.03.2016 13:59 GÜNCELLEME 16.03.2016 14:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2012 yılında tüketici hakem heyetlerine yapılan toplam tüketici şikayeti başvuru sayısının 446 bin 54 iken, 2015 yılında 3 milyon 118 bin 842'ye ulaştığını, geçen yılki başvuruların yüzde 94'ünün tüketici lehine, yüzde 6'sının aleyhine sonuçlandığını belirtti.

Gelişmiş ekonomilerin en temel özelliklerinden birinin tüketici haklarına gösterilen saygı ve duyarlılık olduğuna işaret eden Tüfenkci, tüketicilerin gelişmiş ülkelerde yaşayanlarla aynı haklara sahip olmaları, bilgilendirilmeleri, yasal haklarını kullanmaları için özendirilmelerine büyük önem verdiklerini ve çalışmaları bu anlayışla yürüttüklerini kaydetti.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 7 Kasım 2013'te yasalaşarak 28 Mayıs 2014'te yürürlüğe girdiğini anımsatan Tüfenkci, bu kapsamda çıkarılması öngörülen 23 uygulama yönetmeliğinin tamamının Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Kanunla tüketicilere dünya standartlarında koruma sağlayacak yasal zeminin hazırlandığını bildiren Tüfenkci, üretim kalitesinin ancak bilinçli tüketim alışkanlıklarıyla yükseltilebileceğine dikkati çekti. Bu bağlamda tüketicilere büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Güvensiz ürünler piyasadan derhal toplatılıyor"

Tüfenkci, son yıllarda tüm sektörlere yönelik denetimlerin yoğunlaştığını, piyasa gözetimi ve denetimi konusuna özel bir önem verdiklerini belirtti.

Bakanlığının sorumluluğundaki tüketici ürünlerinin denetiminin ülke çapında ve yıl boyunca sürdürüldüğünü hatırlatan Tüfenkci, ambalaj ve etiket kontrolleriyle ürünlerin kimyasal, fiziksel ve mekanik testlerden geçirilerek denetlendiğini, güvensiz ürünlerin piyasadan hemen toplatıldığını ve ilgililere idari para cezası uygulandığını kaydetti.

Tüketici haklarının korunması konusunda lokomotif görevi üstlenmiş olan hakem heyetlerine yapılan başvuruların her geçen gün arttığına işaret eden Tüfenkci, "2012 yılında tüketici hakem heyetlerine yapılan toplam tüketici şikayeti başvuru sayısı 446 bin 54 iken 2015 yılında başvuru sayısı 3 milyon 118 bin 842'ye ulaştı. 2015 yılında yapılan başvuruların yüzde 94'ü tüketicilerin lehine, yüzde 6'sı ise tüketicilerin aleyhine olacak şekilde sonuçlandı" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ERKİN 8 yıl önce Şikayet Et
    neden acaba bimden yoğurt almış yarısını yemiş ve bozuk diye geri getiriyor tezgahtar alıcının gözüne bakıyor müşteri pişkin pişkin sırıtıyor gelinen nokta bu
    Cevapla