Bakan Albayrak: 100 milyar dolar gerekiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “10 yılda asgari 100 milyar dolarlık yatırıma ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bakan Albayrak: 100 milyar dolar gerekiyor
Bakan Albayrak: 100 milyar dolar gerekiyor
GİRİŞ 05.03.2016 08:00 GÜNCELLEME 05.03.2016 09:33
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

 TBMM Genel Kurulu’nda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’nın görüşmeleri sırasında hükümet adına yaptığı konuşmada Albayrak, önümüzdeki 10 yılda enerji talebinin iki katına çıkacağını belirtti.

TALEP ARTACAK

Türkiye’nin, enerji kaynakları bakımından zengin bir ülke olmadığını belirten Albayrak, ülkenin, önümüzdeki 10 yılda mevcut hızla büyümesi için en fazla yatırım yapması gereken alanların başında enerjinin geldiğini kaydetti. Albayrak, “Türkiye’nin orta vadede hedeflerine ulaşması için enerji sektöründe önümüzdeki 10 yılda asgari 100 milyar dolarlık yatırıma ihtiyacımız var. Bu yatırımları sağlamak için ulusal ve uluslararası iş dünyasına, enerji alanına güvenilir, şeffaf bir yatırım ortamını sağlamamız elzemdir” dedi.

BOR MADENLERININ ÖZELLEŞTIRILMESI GÜNDEMDE DEĞIL

Albayrak, dünyadaki bor tüketiminin yüzde 85’inin cam, seramik, tarım, temizlik sektöründe kullanıldığını söyledi. 110 ülkeye 400’den fazla kuruma ve müşteriye bor ihraç edildiğini belirten Albayrak, “Türkiye’de bor madenlerinin özelleştirilmesiyle ilgili bir gündemimiz yoktur, herkes müsterih olsun. Yerli olarak üretimine devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR 11
  • Alemdar 8 yıl önce Şikayet Et
    onun oyle dedigine bakmayin 2023 bak gorun turkiyeden neler cikacak neler asil petrol ve yer alti zenginlikleri bizde avrupa Amerika ingiltere bosuna senelerdir turkiyeyle ugrasmiyor
    Cevapla
  • cucuk ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    doğalgaza indirim yapılacaktı hani kış bitsin öyle dimi uyu Türkiye.
    Cevapla
  • hakkı kul 8 yıl önce Şikayet Et
    elimizde çok verimli bor madeni var.biz rusyadan-irandan gaz almak için yalvarıyoruz.bor madeni 800 milyarlık bir rezerv var ama inönü madenleri 2023-e kadar kullanmayacağız diye imza atmış araba ve evlere yakıt olarak sıvılaştırılırmış bor madenini kullansak yıllık 100 milyar kara geçeriz.dış borç cari açık falan kalmaz
    Cevapla
  • bilim 8 yıl önce Şikayet Et
    yav şu bora daha fazla arge ayırıp işletmeyi öğrenin hammadde satmayın geleceğin stratejik yeraltı kaynağıdır
    Cevapla
  • suskun44 8 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer santrale re acil ihtiyaç var geç kalındı
    Cevapla
  • Burak 8 yıl önce Şikayet Et
    Ulkemizdeki gezicileri unutuyon herhalde, her firsatta isyan cikartiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle