Soylu: Kıdem tek başına güvence değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayınında kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Soylu: Kıdem tek başına güvence değil
Soylu: Kıdem tek başına güvence değil
GİRİŞ 25.02.2016 19:58 GÜNCELLEME 25.02.2016 19:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kıdem tazminatının tek başına bir güvence olmadığını belirten Bakan Soylu, taraflarla uzlaşarak bu sorunu çözeceklerini ifade etti. Çalışma Bakanı, asgari ücretin vergi dilimi nedeniyle yıl sonunda düşmemesi için çalışma yaptıklarını da açıkladı.

KIDEM TEK BAŞINA GÜVENCE DEĞİL

Biz çalışıyoruz, iş veren örgütleri çalışıyorlar, iş yeri örgütleri çalışıyorlar ama iş gücü temsilcileri de, işçi temsilcileri de, sendikalar da, kendi tutumlarını, çalışmalarını ortaya koymaya gayret gösteriyorlar. Özellikle işçi sendikalarımızın söylediği, ‘30 günden aşağıya var olan hakkımızı kesinlikle düşürülmesini istemiyoruz.’ Bu bir parametre olarak elimizde duruyor ama şu bir tartışma konusu tabi, bu var olan haktan kim ne kadar istifade ediyor? 2015 yılında iş yerinden çıkış bildirgesi sayısı 18 milyon, çalışanımız 14 milyon. Peki kıdem tazminatı bugün var mı? Varmış gibi gözüküyor. Peki var olan bu kıdem tazminatı iş hayatında, çalışma hayatında bir güvence getiriyor mu? Getirse 18 milyon kişi niye işten çıksın? Demek ki kendi başına sadece bir güvence parametresi değildir. Kıdem tazminatı konusunda tüm sosyal devlet mekanizmaları ile ortak bir akıl ortaya koyabileceğimizi düşünüyoruz.

ASGARİ ÜCRETTE ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Bu konuda net bir tahütümüz yok, ama asgari ücretin 1.300 liradan aşağıya düşmemesi konusunda çalışmalarımızı ortaya koyacağız, en son Ağustos ayının sonu itibari ile bunu belirlemiş olacağız. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konu da bize yönelik talimatı oldu, bu konuda çalışıyoruz. İnşallah hayırlı bir netice çıkar. 

YORUMLAR 2
  • asgari ücretli. 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah inşallah inşallah sayın soylu.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    bencede olmalı böyle bir çalışma, adı üstünde asgari ücret, ondan da vergi almayın bari
    Cevapla