Dev markalar İstanbullu oluyor!

BBC’den sonra BMW, Versace ve WhatsApp gibi dünya devleri de .istanbul ve .ist adresleriyle internetteki yerini aldı.

Dev markalar İstanbullu oluyor!
Dev markalar İstanbullu oluyor!
GİRİŞ 23.02.2016 08:42 GÜNCELLEME 23.02.2016 08:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya A.Ş. tarafından internette hizmete sunulan .istanbul ve .ist şeklindeki alan adı uzantısı dünya markalarından yoğun ilgi görüyor.

Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan, BMW, Versace, WhatsApp gibi önemli markaların .istanbul ve .ist adreslerini aldığını, yakında Türkiye’de faaliyet gösteren diğer global markaları da .istanbul ve .ist üst düzey alan adı uzantıları ile internette görmeye başlayacağımızı söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 27 Ocak’ta açıkladığı, Türkiye’nin ilk ve tek alan adı uzantıları .istanbul ve .ist’in markalara sağlayacağı önemli katkıları tespit eden dünya çapında firmalar, ard arda İstanbul çatısı altında toplanıyor. Medya A.Ş. Genel Müdürü Kaplan, ulusal ve uluslar arası işletmelerden bireylere kadar .istanbul ve .ist alan adı sahibi her kurum ve kişinin İstanbul’un sağladığı prestij, güvenilirlik ve değerden faydalanacağına inandıklarını belirtti. “Bu alan adlarıyla İstanbul’un güçlü marka değerini dijital adreslere taşıyacağız” diyen Kaplan, yıl sonuna kadar Türkiye ve tüm dünyadan 100 bin kullanıcı hedeflediklerini ifade etti.

Günde 300 başvuru geliyor

.ist alan adı için günde 300’e yakın başvuru aldıklarını vurgulayan Kaplan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmeti Alo 153 Beyaz Masa çağrı merkezinin de gün boyunca .istanbul ve .ist başvuruları için çaldığını söyledi. Kaplan, alan adı uzantılarına kayıt için gelen başvuruları yetkili kayıt operatörlerine yönlendirdiklerini belirtti. Kaplan, .istanbul ve .ist üst düzey alanlarına kayıt başvurusunda bulunmak isteyen marka temsilcilerinin veya kişilerin, www.nic.istanbul adresinde belirtilen yetkili kayıt operatörleri aracılığı ile istanbul ve .ist alan adlarına kolaylıkla kayıt yaptırabileceklerini dile getirdi.

KAYNAK: YENİ YÜZYIL