EXPO 2016 Antalya'ya doğru

Antalya Valisi Muammer Türker, 23 Nisan'da kapılarını açacak botanik EXPO'ya ilişkin, açılışla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

EXPO 2016 Antalya'ya doğru
EXPO 2016 Antalya'ya doğru
GİRİŞ 10.02.2016 16:39 GÜNCELLEME 10.02.2016 17:17

Antalya Valisi Muammer Türker, 23 Nisan'da kapılarını açacak botanik EXPO'ya ilişkin, "Açılışa 2,5 ay kadar bir süre kaldı. İnşallah daha önceki tecrübelerimizden de hareketle bu işin içinden de yüzümüzün akıyla çıkacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

Türkiye'nin ilk EXPO'suna ev sahipliği yapacak olan EXPO 2016 Antalya alanındaki çalışmalar devam ediyor. Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker, sergi alanını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Alanda yapılan 7 coğrafi bölgeyi temsil eden evlerin birebir replikasından oluşan Restoranlar Sokağı'nı gezen Türker, Marmara Bölgesi Evi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Evi ve İç Anadolu Bölgesi Evi'nde incelemelerde bulundu.

Daha sonra Türkiye'nin ilk Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi'ni gezen Vali Türker, projeyi yürüten yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Çocuk Adası çevresinde 15 dönümlük alana yapılan ve yükseklikleri 7 metreyi bulan bitki heykeller ile ilgili de bilgi alan Vali Türker, Türkiye'nin endemik bitki türünün sergileneceği Biyoçeşitlilik ve Tema Parkı'ndaki çalışmaları da inceledi.

İncelemesinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Türker, açılışa 2,5 ay kadar bir süre kaldığını belirterek, "İnşaatlar tam gaz devam ediyor. İnşallah daha önceki tecrübelerimizden de hareketle bu işin içinden de yüzümüzün akıyla çıkacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz" diye konuştu.

Projeyle ilgili detaylı bilgi aldığını, gelecek hafta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çelik'in başkanlığında toplanacaklarını kaydeden Türker, "Yönetim kurulu toplantısında da detaylı değerlendirmeler olacak şüphesiz. Artık inşaatlarda ufak tefek sarkmalar dışında çok kısa günler, haftalar içerisinde tamamlama noktalarına gelmiş bulunuyoruz. Hepsiyle ilgili tek tek takvimlendirme yapılıyor. Ülke katılımlarında da iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz" açıklamasında bulundu.

Sergi alanında ülke bahçesi inşaatlarının başladığını belirten Vali Türker, şunları kaydetti:

"Mesela Çin ekibi bütün çalışanlarını oradan getirmiş. Nepal ekibi bayrağını dikmiş. Adım adım ciddi bir noktaya geldiğimizi görüyoruz. Diğer taraftan açılışın organizasyonu da bizim için önemli, onun 23 Nisan gibi Türkiye Cumhuriyeti bakımından, Türk milleti bakımından anlamlı bir günde gerçekleşmesi de önemli. 23 Nisan'da bir taraftan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayacağız diğer taraftan uluslararası TRT'nin koordinesinde çocuk şenliğini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da burada yapacağız ve onu da inşallah EXPO sahasında yapacağız. Kısacası EXPO hem Antalya için hem Türkiye için yüzümüzü ağartacak, bizim için marka değerini arttıracak önemli unsurlardan birisi olmaya devam ediyor."