''Vaatlerin yüzde 66'sı gerçekleşti''

Başbakan Yardımcısı Elvan, '1,5 aylık süreçte vaatlerin yüzde 66'sını gerçekleştirdiklerini belirterek, ekonomimiz daha iyi olacak' dedi.

''Vaatlerin yüzde 66'sı gerçekleşti''
''Vaatlerin yüzde 66'sı gerçekleşti''
GİRİŞ 07.02.2016 13:05 GÜNCELLEME 07.02.2016 13:05

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.
Elvan, "Seçimden önce millete verdiğiniz sözlerin ne kadarını yerine getirdiniz?" sorusu üzerine, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez reformlardan sorumlu Başbakan Yardımcılığı ve buna bağlı yapıların oluşturulduğunu belirtti.
Seçim döneminde vatandaşlara yönelik 44 vaatlerinin bulunduğunu ve bunu 3 ay içinde gerçekleştireceklerine söz verdiklerini ifade eden Elvan, "Şu an itibarıyla 1,5 aylık süreçte vaatlerimizin yüzde 66'sını gerçekleştirdik. Geriye kalan yüzde 34'lük kısımını bu süreçte yapacağız" ifadesini kullandı.
Elvan, taşeronlara kadro meselesini de bu süre içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, "Biz neyin sözünü vermişsek, bunların her birini yerine getiriyoruz. Getirmeye de devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Büyüme performansımız iyi"

"Türkiye, artık yatırım gelmeyen yerinde sayan bir ülke durumuna geldi mi?" sorusuna üzerine Elvan, küresel bazda ekonomik gelişmenin yavaşladığını ve ekonomik krizin halen etkisini gösterdiğini söyledi.
Türkiye'nin büyüme performansının iyi olduğunu ifade eden Elvan, ülkenin büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini kaydetti. Türkiye'nin yatırımlar açısından cazibe merkezi olduğunun altını çizen Elvan, önümüzdeki dönemde yatırımları artırıcı tedbirleri alacaklarına işaret etti.
Elvan, Türkiye ekonomisinin iyiye gittiğini ifade ederek, ekonomik göstergelere bakıldığında Türkiye'nin gelişmiş ve gelişmekte olan çoğu ülkeden daha iyi durumda olduğunu belirtti.
Çoğu ülkenin büyüme rakamlarının dünya ekonomisindeki gelişmelere bağlı olarak revize edildiğine dikkati çeken Elvan, bu çerçevede dinamik bir süreçten geçildiğini kaydetti.

"Ekonomimiz çok daha iyi noktalara gelecek"

Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranının yüzde 1'i geçtiğini belirten Elvan, "Bu, biz iktidara geldiğimizde binde 4 seviyesindeydi. Bu önemli bir gelişme. Önümüzdeki süreçte, ekonomimiz çok daha iyi noktalara gelecek inşallah. Kimse tereddüt içinde olmasın. İnşallah Türkiye'miz daha da iyi noktalara gelecek" diye konuştu.
"Cemevlerinin hukuki statüsü ne olacak?" şeklindeki soruya da Elvan, "Bununla ilgili çalışmayı Adalet Bakanlığı başlattı. İlgili tarafları dinlediler, dinlemeye de devam ediyorlar. Bu çerçevede, Bakanlığımız çok yoğun bir çalışmayı sürdürüyor. Muhtemelen önümüzdeki 1-2 hafta içinde somut bir adım atabileceğimizi düşünüyorum" yanıtını verdi.
Elvan, konuşmasının sonunda, siyasetin finansmanı ve Siyasi Partiler Kanunu konularında da düzenlemelere gideceklerini kaydetti.