Altın en yüksek kazancına yürüyor

Dolardaki kaybın büyümesi, altını son bir ayın en büyük kazancına yöneltti.

Altın en yüksek kazancına yürüyor
Altın en yüksek kazancına yürüyor
GİRİŞ 05.02.2016 09:35 GÜNCELLEME 05.02.2016 09:35

Fed'in bu yıl artırıma gideceği beklentilerinin zayıflaması sonucu dolardaki kayıplar genişleyince altın son bir ayın en yüksek haftalık kazancına yöneldi.

Spot altın fazla değişmeyerek, Melbourne saati ile 11:04'te, 29 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesi olan ons başına 1,155.95 dolarda kaldı. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Perşembe günü yüzde 0.5 düştü ve kayıplarını ikinci güne genişletti. Altın bu hafta yüzde 3.4 yükseldi ve 8 Ocak'tan bu yana en büyük haftalık kazancına yöneldi.

Sydney'de Patersons Securities Ltd. stratejisti Tony Farnham, "Altında görülen sıçrama büyük ölçüde, belki de bütünüyle, dolarda son birkaç günde görülen zayıflamadan kaynaklandı," dedi ve "Bu gibi döviz hareketleri görüldüğünde, insanlar metallere geri dönme eğiliminde olurlar" şeklinde görüş bildirdi. Zayıf dolar, ABD dışındaki alıcılar için altını daha ucuz kale getiriyor.

Dolardaki geri çekilme, zayıflayan ABD ekonomik verilerinin ekonominin gücüne ilişkin endişeleri artırması ve buna bağlı olarak Fed'in bu yıl artırıma gideceğine ilişkin beklentileri zayıflatmasının etkisi ile gerçekleşti.

Spot platin yüzde 0.3 düşerken, gümüş ve palladyum fazla değişmedi.

Bloomberght