THY, 1000'in üzerinde kabin memuru alacak

THY Genel Müdür Yardımcısı Çay, "2016'da yaklaşık 40 uçak alacağız bununla birlikte bin kişiden fazla kabin memuru alımımız olacak" dedi.

GİRİŞ 04.02.2016 23:52 GÜNCELLEME 05.02.2016 09:27

THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli havayolu şirketinin son 12 yılda çok ciddi bir büyüme katettiğini söyledi.

"THY BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR"

Türkiye'nin gelişmesiyle THY'nin de yaklaşık 5 kat büyüdüğünü ifade eden Çay, "2003'te 65 uçağımız vardı, şimdi 300'lere yaklaştık. Şirketimizin büyümesiyle beraber ekiplerimizin sayısı da büyüdü ve artarak büyümeye devam ediyor" dedi.

Çay, THY'de çalışan 20 bin personelden 9 bininin kabin memuru olduğunu belirtti. Her yıl uçak alımlarıyla kabin ekibi kadrosunun da büyüdüğüne dikkati çeken Çay, şöyle devam etti:

"2016'da yaklaşık 40 uçak alacağız. Bu 40 uçakla birlikte bin kişiden fazla kabin memuru alımımız olacak. Bu arkadaşlarımız bize sadece şirketimizin internet sitesinden başvurabilirler. Başka yollar denemesinler. En az lise mezunu, İngilizce bilen, fiziki olarak bayan arkadaşlarımızda 1,60, erkek arkadaşlarımızda ise 1,70 metre minimum boy oranı ve kilo orantlılı kişiler başvurabilirler. Arkadaşlarımızı burada İngilizce ve psikoteknik sınavlara alıyoruz. Daha sonra mülakatları da geçiyorlar. Bu sınav maratonunu geçen arkadaşlar şirketimizde kabin memuru olarak göreve başlıyorlar."

AYLIK BRÜT ÜCRET 4 BİN LİRA

THY'deki kabin memurlarının 113 ülke ile 290 şehirde çok keyifli bir iş ortamında çalışma şansı yakaladığını ifade eden Çay, mesleğin gençler açısından ilgi gördüğünü anlattı.

Çay, kabin memurlarının aylık 4 bin lira brüt ücretle işe başladıklarını belirterek, "İkramiyeler de dağıtıldığında brüt ücretleri 5 bin liraya yaklaşıyor. Sabredip ilerlediklerinde çalışma sürelerine göre ücret artışları devam ediyor" dedi.

2 AYLIK EĞİTİM PROGRAMI UYGULANIYOR

THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci ise işe başlayan kabin ekiplerine yaklaşık 2 aylık eğitim programı uyguladıklarını söyledi. Şekerci, kabin memurlarının hem teorik hem de uygulamalı dersler gördüğünü ifade ederek, "Kabin memurları uçuş eğitim merkezi bünyesinde bütün görmesi gereken, mevzuatların gerektirdiği uçak tipiyle acil durum eğitimlerini uygulamalı olarak burada bulunan çeşitli cihazlarla alıyorlar" diye konuştu.

KAYNAK: AA