Kanal İstanbul’un güzergahı değişiyor mu?

Bakan Yıldırım, Kanal İstanbul’un güzergahını yeniden ele almak ihtiyacı doğduğunu söyledi.

Kanal İstanbul’un güzergahı değişiyor mu?
Kanal İstanbul’un güzergahı değişiyor mu?
GİRİŞ 04.02.2016 15:23 GÜNCELLEME 09.02.2016 12:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili, “Kanal güzergahında jeolojik yapılar var. Doğal sitler, tarihi sit alanları, yer altı su kaynakları, meraları dikkate aldığımızda uzmanların yaptığı çalışmalarda sit bölgeleri için bazı tereddütleri oluştu. Bu yüzden de güzergah konusunu yeni baştan ele almak ihtiyacı doğdu” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “Neler Oluyor” programına konuk oldu. İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sorularını cevaplayan Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın projeleri hakkında bilgiler verdi.

Doğal sitler, tarihi sit alanları, yer altı su kaynakları, meraları dikkate aldığımızda, uzmanların yaptığı çalışmalarda sit bölgeleri için bazı tereddütleri oluştu. Bu yüzden de güzergah konusunu yeni baştan ele almak ihtiyacı doğdu. Ben vatandaşlarımızın bu konuda çok aceleci davranmasını istemiyorum, bir hayal kırıklığı yaşamasınlar. ‘Şuraya kanal yapılacak, buraya hücum edelim’ falan diye düşünmesinler. Sonra bizi suçlamasınlar, bizim henüz ilan ettiğimiz bir güzergah yok. Bir takım güzergahlar havada uçuşuyor. Ne zaman ki ben çıkar derim, ‘güzergahımız budur’, bağlayıcı olan bizim için o güzergahtır” ifadelerini kullandı.“YENİ İSTANBUL HAVALİMANI DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK”

Türkiye’nin havacılıkta aldığı mesafeyle ilgili rakamları paylaşan Yıldırım, İstanbul’da yapılacak yeni havalimanının dünyanın en büyüğü olacağını dile getirdi. Havalimanının Türkiye’ye ekonomik katkılarını da anlatan Yıldırım, “Türkiye sadece karayolunda değil, havacılıkta da çok ciddi mesafeler aldı. ‘Hava yolu halkın yolu’ diyoruz. Tam anlamıyla Türkiye’nin dünya havacılığından aldığı pay 2003’te yüzde 0.45’ti; 1 bile değil, yarım bile değil. Şimdi yüzde 2, tam 4 kat. 2003 yılında 60 noktaya dünyada uçuş yaparken, bugün 261 noktaya uçuş yapıyoruz.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • omer 8 yıl önce Şikayet Et
    O iş yatar hacılar hikaye o. Yapmayacaklar
    Cevapla
  • UMUT 8 yıl önce Şikayet Et
    Kına yak
    Cevapla
  • Erdal 8 yıl önce Şikayet Et
    Bazı sivri zekalılar projeler bazılarının arazısıne göre hazırlanıyo demiş bende onlara proje açıklandıgındakı yere yapılsa idi ne olurdu beyin varsa düşünün diyiyorum 1. Si dün 5 para etmeyen yeri devlet milyon verse alamıyacak istimlakında 10 larca yıl sürecek davalar açılacak 20 metre bıle tarlası olanın bi yerleri kalkacak idi devlet ters köşe yapıp kanal uzaktan geçtı buralar ölü alan yeşil alan diye kanalın gerçek yapılacagı yerleri gerçek rant görmemiş mahkemesiz hali ile aldi yanı milyarlarca dolar devletın kasada kaldı ilerideki rant durumumda ise devlet AKP sayesinde 100 lerce milyarı hazinesine koyacak ne sandınız
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    meger erdal sen chape yada ulusalciliga kaymis mhplilisindir
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yazık çok yazık istanbulu parçalamayın
    Cevapla
  • Misafir2 8 yıl önce Şikayet Et
    bazi kisilerin arsalarina göre hazirlanir proje.garipler garip gelir garip göcerler bu dünyadan.Zaten bir kac yil yönce projeyi aciklamadan oralari öldü fiyatina kapmislardir.
    Cevapla
  • Misafir2 8 yıl önce Şikayet Et
    bazi kisilerin arsalarina göre hazirlanir proje.garipler garip gelir garip göcerler bu dünyadan.Zaten bir kac yil yönce projeyi aciklamadan oralari öldü fiyatina kapmislardir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle