Maliye Bakanı'ndan taşeron işçi açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye dair bilgi verdi.

Maliye Bakanı'ndan taşeron işçi açıklaması
Maliye Bakanı'ndan taşeron işçi açıklaması
GİRİŞ 03.02.2016 13:25 GÜNCELLEME 03.02.2016 14:33
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı televizyon programında taşeron işçiler ve enflasyona dair açıklamalar yaptı.

Ağbal, A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Et ve ekmek fiyatlarındaki artışın üzerine gideceklerini dile getiren Bakan Ağbal, taşeronlara kadro konusuna da değindi. Bakan Ağbal, 100-150 bin kişinin kadroya alınacağını söyledi.

Bakan Ağbal şöyle konuştu:

''Ümit ediyoruz ki, çift hanelere çıkmadan alacağımız tedbirlerle enflasyonda İnşaallah, 2016 yılında aşağı yönlü bir trendi izleriz. Biz yıl sonunda tütün ve alkollü içeceklerde vergi artışı yaptık. Ben bakıyorum açıklanan rakamlara, 9.60 aylık bazda artış olmuş. Anladığım kadarıyla enflasyonu yukarı çeken sebeplerden bir tanesi bu. Bir de gıdada aylık 4.28’lik bir artış gelmiş.

Bizim en fazla üzerinde durduğumuz, Sayın Tarım Bakanımız da ifade ediyor birkaç gündür,  kırmızı ette, ekmekte piyasada oluşmaması gereken fiyat artışları var. Bunların üzerlerine gideceğiz. Bir süre enflasyon normal seyrin üzerinde gidecek ama sonraki aylarda hem para politikasında hem mali politikada alacağımız tedbirler, özellikle gıda ve hizmet sektöründe yapacağımız düzenlemelerle enflasyonun orta vadeli görünümü olan 5’e doğru 3 yıllık periyodda ineceğini düşünüyoruz. Biliyorsunuz, 2016 yılı enflasyon tahminimiz yüzde 7.5. İnşaallah, o trendi önümüzdeki aylarda bir miktar yukarı yönlü bir gidiş olacak ama ondan sonraki aylarda tekrar aşağı doğru dönecek.

Taşeron işçilerle ilgili düzenlemeyi 21 Mart’a kadar meclise sevk edeceğimiz zaten var. 100 - 150 bin çalışan bu kapsamda kamuda istihdam edilmeye başlayacak. 

YORUMLAR 39
  • Taş adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Taşeronum temizlik adına çalışıyorum. Ameliyathanedeki bilgimle bir tıp öğrencisine veya yeni bir asistan doktora veya bir hemşireye ameliyat malzemelerini, kullanılacak cerrahi aletleri, ameliyatına göre masa pozisyonlarını v.b. öğretebilir ve yetiştirebilirim. Ama adım Temizlikçi :)Devlet yönetiminin her açıklamasını dinliyor okuyorum ne yazıkki hiç birinde kendimi göremiyorum. Ben biz bizlerr bu asıl işi yapanlar arasında niçin gözükmüyoruz niçin gizleniyoruz niçin yokuz ?
    Cevapla
  • Hacı 8 yıl önce Şikayet Et
    Hastanelerdeki veri giriş elemanları asıl işi yapıyor. Bunu herkes biliyor. Allah'ın izni ile kadromuzu alacağız. 10 yıldır bu işte dirsek çürütüyoruz ve gerçekten çok stresli bir iş... Başbakanımza güveniyorum.
    Cevapla
  • hbb 8 yıl önce Şikayet Et
    sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında çalışan üniversite mezunu işçiler nolacak.. kamunun en önemli ve yoğun işlerini yapan fakat iş güvencesi ,eş durumu tayin hakkı bile olmayan insanlara öncelik verin.
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    adaletten dem vuran arkadaşlar zaten kamuda taşeron olarak çalışanların %80 i kpss ye giren insanlar ayrıca zaten kamuda yıllarca taşeron olarak istihdam edilmekte degişen sadece ünvan olacak ve geriden gelenlerinde kpss de yolu açılacak.
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    kyk da 5 yıldır kalorifrcym kadro bizim hakkmz üç harflilr yakmıyo kalorifri isi tozu biz yutuyrz asil işe griyorz lamı cimi yok uzatmyn artk mevzuyu kadroyu verin gtsin o kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle