Trafik sigortası zammına araştırma

Rekabet Kurumu, zorunlu trafik sigortalarına yapılan aşırı zam üzerine ön araştırma süreci başlattı.

Trafik sigortası zammına araştırma
Trafik sigortası zammına araştırma
GİRİŞ 02.02.2016 11:30 GÜNCELLEME 02.02.2016 14:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Zorunlu trafik sigortalarına gelen aşırı zamma gösterilen tepkiler üzerine Rekabet Kurumu devreye girdi.Kurum, sigorta şirketlerine yönelik resen ön araştırma süreci başlattı.

Yüzde 200 artış

Zorunlu trafik sigortalarında serbest tarifeye geçilmesinin ardından, poliçe fiyatlarında da yüzde 200'lere varan artışların yapılması, özellikle ticari araç sahiplerinin tepkisine neden oldu. Poliçe fiyatlarında yüksek fiyat artışları yapılarak vatandaşların mağdur edildiği iddiaları üzerine Rekabet Kurumu harekete geçti.

Kurum, söz konusu iddialara yönelik, resen ön araştırma süreci başlattı.

Sonuç 'piyasa' çıkarsa soruşturma olmaz

Devam eden "ön araştırma süreci" çerçevesinde Rekabet Kurumu uzmanları, sigortacılık sektörüne ilişkin raporlarını tamamlayacak. Ardından, 7 üyeye sahip Rekabet Kurulu, hazırlanan rapor doğrultusunda sigorta şirketlerinin aralarında anlaşarak, ortak fiyat belirledikleri ve rekabeti ihlal ettikleri kanaatine varırsa, sigorta şirketleri hakkında soruşturma açabilecek.

Soruşturma açılması halinde sigorta şirketlerine yazılı ve sözlü savunma imkanı verilecek. Kurul tarafından, ihlal tespit edilmemesi veya söz konusu primlerdeki artışın piyasa koşulları çerçevesinde gerçekleştiğine kanaat getirilirse, soruşturmaya gerek olmadığı yönünde sonuç çıkabilecek.

YORUMLAR 11
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu para ödenecek gibi değil devlet el koysun bu işe yada sadece kasko olsun ancak bu kadar öderiz
    Cevapla
  • magdur 8 yıl önce Şikayet Et
    bu millet her seçimde sizi tek başına iktidar yaptı artık vatandaş için bir şeyler yapsanızda elektrik akaryakıt sigorta dogalgaz ve temel ihtiyaçlar için bizleri sömürmeseler
    Cevapla
  • Cemal DERELİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti ve Hükümet bu konuyu acilen gözden geçirmeli...Artık zulüm boyutuna vardı iş...Millet oynamaya (!) başladı. Düzeltin bu işi...Daha fazla mağdur olmadan...Sonra pişman olursunuz ama iş işten geçer gider....Demediler demeyin sonradan.... Ah ...Ah...sağlam bir muhalefet olsa bunlar başımıza gelir miydi ?
    Cevapla
  • adamın biri 8 yıl önce Şikayet Et
    Renault 19 aldık 11.000 tl ye 2500 tl sigorta çıktı,aracı hemen zararına sattık,yazık günah kardeşim neyin peşinde bunlar
    Cevapla
  • Fani 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık bunlar mı güzel haber oldu. Öyle ya normal bir durum , alışmak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle