Rusya almayınca tam 100 ton portakal'ı...

Rusya'ya ihracat yapamayan Mete Yılmaz, Muğla’da yetiştirdiği 100 ton portakalı memleketi Iğdır’da kilosu 75 kuruştan satmaya başladı.

Rusya almayınca tam 100 ton portakal'ı...
Rusya almayınca tam 100 ton portakal'ı...
GİRİŞ 25.01.2016 12:03 GÜNCELLEME 25.01.2016 12:03
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının Suriye sınırında düşürülmesinin ardından yaşanan kriz yaş meyve ve sebze sektörünü de olumsuz yönde etkiledi. Muğla’da meyve bahçeleri olan Iğdırlı Mete Yılmaz, yetiştirdiği portakalları her yıl Rusya’ya ihraç ediyordu. Yaşanan kriz nedeniyle ürünlerini ihraç edemeyen Mete Yılmaz, portakallarını kamyonlarla Iğdır’a taşıdı. Atatürk Caddesi üzerinde kiraladığı bir iş yerinde portakalları 75 kuruştan satan Yılmaz, krizin en çok portakal, nar ve limon ihracatçısını vurduğunu söyledi. Mete Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu yıl Rusya ürünümüzü almadı ben de kamyonla memleketime getirdim. Kilosunu 75 kuruş ile 1 lira arasında satıyoruz. Yaklaşık 100 ton portakal getirdik. 40-45 tonunu sattık. Kalan ürünleri toptan yerine perakende satıyoruz. Bu portakalları yiyen bir daha yemek istiyor. İhraç malı olduğu için hem tatlı, hem çekirdeksiz, hem de ucuz."

YORUMLAR 23
  • Ali K Torun 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok pahalı. Zaten piyasada ne kadar ki. Tamamen reklam bunlar. Milleti düşünüyorsa ihracat fiyatı veya ona yakın bir fiyattan satsın
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ihracdan kasti agaci yada tohumu muglada bahcesinde yetistirdi diyor dogru oku cinsi ithal
    Cevapla
  • Yorum 8 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyin en iyisi ülkemde yetişir ama en kötüsünü yurdum insanı yer
    Cevapla
  • Üreticilere gelsin 8 yıl önce Şikayet Et
    Halkınıza iyilik yapmayın (!) (yapıyormuş gibi göstermeyin). Sadece dürüst olup ihraç ettiğiniz fiyattan yurt içine satın yeter.0,75 TL den satıyor bunu da reklam yapıyor çok merak ediyorum bu portakalın ihracaat fiyatı neydi. Gümrük masrafları kime aitti nekadar antrepo yada lojistik masrafına katlanıyordu. Ahhh Türkiyemin ahhh
    Cevapla
  • boşver 8 yıl önce Şikayet Et
    limon 7 lira.çıkarın piyasayada millet ucuz yesin.o kadar suriyeli var.birisi hayır için alır imal ettiğin fiyattan veya üzerinden.sanki ruslar çok para veriyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle