Gizli zam! Ekmek 1 liradan 1.25 TL’ye yükseldi

Halkın temel besin maddesi olan ekmekte zam oyunları sürüyor. İstanbul’da 250 gramlık ekmek 1 liradan 1.25 TL’ye yükseldi.

GİRİŞ 16.01.2016 07:29 GÜNCELLEME 16.01.2016 15:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Geçen yıl 1 lira 25 kuruş yapılması planlanan ekmek fiyatı, gelen eleştiriler üzerine 1 lirada tutulmuş ancak tavan fiyat 1 lira 25 kuruş olarak belirlenmişti.

Yılbaşının hemen ardından ise İstanbul Fırıncılar Odası ekmeğe yüzde 25 zam yaparak fiyatı 1 lira 25 kuruş olarak belirledi.

Yıl içinde ticaret odasına bağlı fırınların 1 lira 25 kuruş olarak uyguladığı fiyatlara karşı Fırıncılar Odası’na bağlı fırınlar 1 lira uygulamasını sürdürüyordu. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, “Evet zam yaptık ama yeni fiyatları duyurmamıştım. Aslında geçen yıl yapılması gereken bir zamdı ancak Vali Bey’in itirazı üzerine geri çekmiştik” dedi.
 
‘İyi semtlerde 1.5 TL’
 
1 lira 25 kuruşun artık geçerli fiyat olduğunu vurgulayan Özer, bu fiyatın iki yıldır uygulanması gereken fiyat olduğunu anlattı. ‘Daha iyi semtler’ olarak gösterilen Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar gibi bölgelerdeki fiyatlarda ise 1.5 liranın telaffuz edildiğini söyleyen Özer, “Fırıncılar Odası ne fiyat belirlediyse bu odaya bağlı fırınlar buna uymak durumdadır ancak Ticaret Odası’na bağlı olan fırınlar başka. 1.5 lirayı onlar telaffuz ediyor” diye konuştu.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 9
  • reis 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten 1 senedir 1.25 den alıyoruz bu neyin kafası dalgamı geçiyorsunuz.
    Cevapla
  • kolpa basın 8 yıl önce Şikayet Et
    bende istanbulda yasıyorum ekmek 1 lira sabah aldım.. bimde 90 krş kolpa haber..
    Cevapla
  • zaten 1.250 tl idi 8 yıl önce Şikayet Et
    ben İstanbulda yaşıyorum ekmeği zaten kaç yıldır 1.250 tl alıyoruz. bu neyin kafası
    Cevapla
  • vaybee 8 yıl önce Şikayet Et
    keşke maaşlara da aynı oranda zam yapılsa %25
    Cevapla
  • serkan sız 8 yıl önce Şikayet Et
    Serkansas , sen unu havadan mı alıyorsun çiftçiden değilde bu memlektte yaşamıyor musun ?. sizden başka kim yüzde 33.3 zam almanın peşinde. ekmeğe de yapılacak zam en fazla yüzde dokuz olmalıdır.devletin resmi tüfe oranlarına göre, yada o oranlar herkes için acilen devlet tarafından değiştirilmelidir. Unculara tavsiyem unculuk yapmayın uluorta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle