Şimşek'ten İranlı gazeteciye Kürtçe cevap

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İranlı gazeteciye Kürtçe yanıt vererek, "Ben de Türkiye'nin Kürdüyüm" dedi.

Şimşek'ten İranlı gazeteciye Kürtçe cevap
Şimşek'ten İranlı gazeteciye Kürtçe cevap
GİRİŞ 07.01.2016 14:29 GÜNCELLEME 07.01.2016 14:35
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Insight Turkey 5.Yıllık Konferansı'na katıldı. Şimşek, programda İranlı bir gazetecinin Kürtlerin Ortadoğu'daki geleceğini sorması üzerine Kürtçe konuştu.

TÜRKİYE'NİN KÜRDÜYÜM

Gazeteciye önce Kürtçe bilip bilmediğini soran Bakan Şimşek, daha sonra kendisinin de Türkiye'nin Kürdü olduğunu söyledi. Mehmet Şimşek'in bu sözleri gülüşmelerle son buldu.

8 YILDA 7 MİLYON İSTİHDAM

Şimşek, bu reformların tamamlanmasının takipçisi olacaklarının altını çizerek, bu doğrultuda ilk kez bir başbakan yardımcısının reformları izlemekten sorumlu kılındığını, ayrıca Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun reformların uygulanmasının takipçisi olacağını söyledi.

Gelecek 3-6 ay arasında bu reformların parlamentoya gönderileceğini bildiren Şimşek, şeffaflığı zenginleştirme, yolsuzlukla mücadele, kamu alımları, iş istihdamı oluşturma gibi birçok noktada yapılacak reformlara ilişkin bilgiler verdi.

İstihdam konusunda AB ülkelerinde 2007 yılından beri 2 milyon kişinin işini kaybettiğine vurgu yapan Şimşek, aynı dönemde Türkiye'nin ise 7 milyon iş yarattığına dikkati çekti. Şimşek, bu rakamlara rağmen istihdam sağlamak için çabalamaktan yılmayacaklarını kaydetti.

Şimşek, istihdamdaki iyileşmelere rağmen, kayıt dışı istihdam ve kadınların iş gücüne katılım oranının hala sorunlar arasında yer aldığı ifade ederek, yüzde 35'e düşmesine rağmen hala yüksek seyreden kayıt dışı istihdamı kontrol altına almaya çalışacaklarını aktardı.

YORUMLAR 28
  • Kürdo 8 yıl önce Şikayet Et
    ,,sende diyabakirda hendek kazacam diye çalişmiyorsun demi.....
    Cevapla
  • kamil bcetın 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun sana cevabını iyi verdin
    Cevapla
  • Simsek 8 yıl önce Şikayet Et
    Seninle bir kurt asilli turk olarak gurur duyuyoruz turkiyede artik kurtlere pkk gozuyle bakis ve ayrimcilik minimum seviyeye indirgeyen hukumet bu dogrulari goren hukumet yalnislari yokmu elbetteki var ama Allah ulkeme vatandaslarima kardeslerime zeval vermesin amerikadan selamlar
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi gelişmeler beliki olacak yanlız vergi ve kat kat cezaları bu halk ödeyemiyor bir af çıkarın cezaları silin 800 bin firma bu konuda sahipleri hiç bir ticaret yapamıyor hepsi mahkemelk bu iş bir el atın bunlara ve coluk cocuklarına hayat hakını verin ödenecek duruma getirin
    Cevapla
  • Muzaffer 8 yıl önce Şikayet Et
    Koç yiğit adam Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle