Soylu'dan çok önemli asgari ücret açıklaması

Süleyman Soylu, asgari ücrete yapılan 300 liralık zammın etkileri ve kıdem tazminatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Soylu'dan çok önemli asgari ücret açıklaması
Soylu'dan çok önemli asgari ücret açıklaması
GİRİŞ 31.12.2015 12:09 GÜNCELLEME 31.12.2015 12:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında asgari ücrete yapılan 300 liralık zammın etkileri ve kıdem tazminatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ İCRAATLARI

Asgari ücret zammı ile beliren maliyet farklılaşmasının yüzde 40'ını devletin karşılayacağını vurgulayan Bakan Soylu; "1.300 liralık asgari ücretin bir hükümet tasarrufu olduğunu ve kamuoyuna verilen bir söz olduğunu bunu işçi ve işverenle paylaştık. İşveren bizi de gözetmenizi isteriz dedi. 2003 yılından itibaren partimiz gerek asgari ücretler olsun gerek dar gelirliler olsun bütün bunların enflasyonlara ezdirilmemesi, refah payının artması için gayretlerini ortaya koymuştur" dedi.

İŞVERENE EN ÜST SEVİYEDEN DESTEK

Türkiye'de 5,3 milyon asgari ücretli olduğunu belirten Bakan Soylu, asgari ücret artışının büyümeyi 1 puan yukarı çekebileceğini belirten Soylu, artışın enflasyona etkisinin yüzde 0,5-0,8 ve en fazla 1 olacağını ifade etti. Soylu, asgari ücretin artışı nedeniyle istihdamda azalma olabileceğinin söylendiğini, işverenlere verilecek destekle bu riskin ortadan kalkacağını söyledi. Süleyman Soylu; "İşverene en üst seviyede destek verdik. İşverenler asgari ücretli başına 110 lira destek alacak" dedi.

Asgari ücret artışının ek maliyetinin 20 milyar lira olduğunu kaydeden Çalışma Bakanı Soylu, üretim, istihdamda kayıtdışılığı gözettikleri kadar sosyal güvenlik sisteminin gelir ve gider dengesini de gözetmek durumunda olduklarını belirtti. Bakan Süleyman Soylu Türkiye'de her yüz çalışanın 85'inin kıdem tazminatı alamadığını vurgulayarak bununla ilgili düzenlemelerin AK Parti reform eylem panı çerçevesinde yapılacağını kaydetti.

YORUMLAR 2
  • pirana61 8 yıl önce Şikayet Et
    valla bu sabah etkisni hissetmeye başladım 568.22 krş bağkur primi elektriğie %5-6 arası tabi ki bu kdv hariçtir zam daha da hissetmeye başlıyacağız
    Cevapla
  • pirana61 8 yıl önce Şikayet Et
    deprem etkisi yapacak her şey dehşet şekilde zamlanacak olacak olan bu
    Cevapla