Yüz binlerce taşeron işçisi 6 ay bekleyecek

Hangi işin asli, hangisinin yardımcı işler olduğunu belirlenmesi için çıkarılması gereken karar Haziran 2016’a kadar ertelenecek.

Yüz binlerce taşeron işçisi 6 ay bekleyecek
Yüz binlerce taşeron işçisi 6 ay bekleyecek
GİRİŞ 24.12.2015 06:39 GÜNCELLEME 24.12.2015 06:56
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Hükümet, dün muhalefet partileri ile temasa geçerek önceki gün TBMM Başkanlığı’na sunulan torba tasarıdaki bazı düzenlemeleri yeni yıla bırakmadan görüşmelerine başlanan, ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na önergelerle eklemek istediğini iletti. Hükümet tarafından hazırlanan düzenlemeye göre Bakanlar Kurulu tarafından hangi işin asli, hangisinin yardımcı işler olduğunu belirlenmesi için 31 Aralık’a kadar çıkarılması gereken karar Haziran 2016’a kadar ertelenecek.
 
Yardımcı ve asli iş ayrımı
 
Söz konusu düzenlemelerin başında Bakanlar Kurulu’nun asli ve yardımcı işler yapan taşeron ayrımına ilişkin kararının ertelenmesi geliyor. Daha önce yapılan düzenlemeyle asli ve yardımcı işler yapan taşeron ayrımının yapılmasına ilişkin düzenleme 31 Aralık 2015 sonuna kadar ertelenmişti. Ancak hükümetin seçim öncesindeki vaatleri arasında yer alan ve Eylem Planı’nda da ifade edilen taşeronlarla ilgili düzenlemeye ilişkin iş ve işlemlerin uzayacağı öngörüsüyle bu süre 6 ay daha uzatılıyor.

Buna göre Bakanlar Kurulu asli ve yardımcı işler yapan taşeron ayrımını 31 Haziran 2016’ya kadar yapacak.
 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 22
  • Kılıç 5 yıl önce Şikayet Et
    İşçinin beli bükük Emekli Özürlü Çiftçinin Tekeri Dönmüyor Taş Eksen Bitecek Topraklar Malesef İşlenmiyor Sebebi Yine Siz Peki Memur Evini Arabasını Yüklü Maaşını Alıyor Sosyal Hakları Veriliyor Bediyede Çalışan Emekciler 2 Ayda bir Maaş Belki Alıyor O İnsanlar Çöpten Ekmek toplayıp Yiyor Bunlar benim İnsanlarım Emekcilerim Çiftcilerim Ben Hakkımı Helal etmiyorum
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    faruk çeliğin 8 senedir uyguladığı taktik yazıklar olsun.
    Cevapla
  • hyr 8 yıl önce Şikayet Et
    seçimden önce 3 ay demiştiniz. bu olmadı ki şimdi.
    Cevapla
  • Meclis torunu 8 yıl önce Şikayet Et
    Meclisten bir sürü kanun çıkarın, bir gecede atamalar olsun, taşerona gelince vakit lazım.... Bir hafta otursanız konuşsanız olacak bir iş. Hatta yeni kabine gelmeden hazırdı bile... NEden bekleniyor acaba? Bir hafta niçin yetmez? Çalışın biraz...
    Cevapla
  • taşeron 8 yıl önce Şikayet Et
    verirsen oyu alırsın kadroyu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle