Emeklilere 100 TL'lik zam tasarısı kabul edildi

SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına 2016 yılı Ocak ayından itibaren ayda 100 TL seyyanen zam yapılmasını da içeren yasa tasarısı kabul edildi.

Emeklilere 100 TL'lik zam tasarısı kabul edildi
Emeklilere 100 TL'lik zam tasarısı kabul edildi
GİRİŞ 24.12.2015 06:15 GÜNCELLEME 24.12.2015 06:15
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu'nda, SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına 2016 yılı Ocak ayından itibaren ayda 100 TL seyyanen zam yapılmasını da içeren yasa tasarısının iki maddesi kabul edildi.

"Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile mevzuatta yer alan ve belirli bir süre uygulanmak üzere yürürlüğe konulan geçici maddelerin bir kısmının ay sonunda dolacak olan uygulanma süreleri uzatılıyor.

Tasarının kabul edilen maddelerine göre, sanayi sicil belgesi olan sanayi işletmeleri, imalat sanayinde kullanılmak üzere aldıkları makine ve teçhizat finansmanı için kullandıkları krediler dolayısıyla lehe alınan paralardaki yüzde 5 banka muameleleri vergisinden istisna tutulacak.

Gelir Vergisi Kanunu'nun; menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarıyla mevduat faizleri, repo gelirleri ve katılım bankalarından elde edilen kar paylarının vergilendirilmesini düzenleyen geçici maddesi ile Türkiye Jokey Kulübü'nce organize edilen yarışmalarda görev alan jokeylerle, jokey yamağı ve antrenörlere ücret olarak yapılan ödemeler üzerinden yüzde 20 gelir vergisi kesintisi yapılmasına ilişkin maddenin bu ay sonunda dolacak uygulama süresi 31 Aralık 2020'ye kadar devam edecek.

İki maddesi kabul edilen tasarının 3. maddesi üzerinde görüşmeler tamamlandı.

YORUMLAR 10
  • pirana61 8 yıl önce Şikayet Et
    evet ben küçük bir esnafım benim her 6 ayda bir bağkur primine 24 yada 25 tl zam var benim cebimden her 6 ayda bir para çıkıyor burda konuşanlarında maaşında her 6 ayda bir prim kesintisi yapılsın bakalım sizin hoşunuza gidecekmi öyle bol keseden atmakla olmuyor herkes her 6 ayda bir cebine değil cebinden prim kesintisi olcak bakalım güzelmi olacak burdada kesinti yapıla yapıla 439 tl ve 1 ocaktan sonra tam 127 tl za yapılacak sizdende aynıkesinti yapılsın bakalım güzelmi olur o zaman küçük yada büyük kim anlarsınız
    Cevapla
  • pirana61 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın kıyas adlı vatandaşa ben küçük hiç düşünmüyorumda sen düşüncesizce düşünüyorsun emekli olsun memur olsun işçi olsun parası olmayınca bakkaldan parası olunca marketten alış veriş eder şimdi sen konuşmak için konuşmussun kıyas efendii mali durumu iyi olunca hiç bir vatandaş esnaftan alış veriş etmez ama mağzaların marketlerin kapısını aşındırır boş konuşmamak lazım devlet verince memura işçiye emekliye esnaftan çıkar acısı 127 tl bağkur primine zam gelecek kıyas efendi ben kazanmadan benim cebimden alınan para bu o zaman herkesten bu kesinti yapılsın tek bizden neden bu kesinti yapılıyor her 6 ayda bir primlere zam var herkese yapılsın bu zamlar tek esnaf neden
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    hiçbir emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalı...
    Cevapla
  • pirana61 8 yıl önce Şikayet Et
    biz küçük esnafın günahı ne diyorum açıklayın bize bizim suçumuz esnaf mı olmak suçumuz
    Cevapla
  • Vatoz67 8 yıl önce Şikayet Et
    Pirana61 bir yönüyle haklı. Küçük tüketici küçük esnafı, büyük tüketici de büyük esnafı tercih ediyor sanki. Vatandaş fakir olursa veresiye için mahalle bakkalını, peşin parası olur ya da kredi kartı kullanıcısıysa büyük marketleri tercih ediyor. Küçük esnafımızdan da alışveriş yapmamız lazım. Tabi onlar da kendini güncellemeli. Hep pirana olarak kalmamalı:). büyüyüp gelişmeli.
    Cevapla
  • kıyas 8 yıl önce Şikayet Et
    Küçük esnafsın ve gerçekten küçük düşünüyorsun Devlet işçiye emekliye memura verecekki işçi memur emekli gelip senden daha fazla alışveriş yapsın sende fazla kazan.Ama nerde empati
    Cevapla
  • Çakır 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen Ticaret Yapmıyormusun?
    Cevapla
  • Burak 8 yıl önce Şikayet Et
    10 sene öncesine kadar sürünen memur emeklisi gözün doysun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle