Kaçan Ruslar için yılbaşına hazır olacak

Antalya’da Rus turist sıfıra indi, rezervasyonların tamamı iptal. Turizm bakanlığı kaybı telafi etmek için kırmızı alarma geçti.

Kaçan Ruslar için yılbaşına hazır olacak
Kaçan Ruslar için yılbaşına hazır olacak
GİRİŞ 22.12.2015 09:31 GÜNCELLEME 22.12.2015 09:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Geçen ay G20 zirvesine ev sahipliği yapan Regnum Carya, geçtiğimiz haftasonu da golfün duayenlerini, ‘Fikret Öztürk Kulüpler Arası Golf Turnuvası’nda bir araya getirdi. İş ve cemiyet dünyasının ünlü isimlerinin yer aldığı turnuvada görüştüğümüz Öztürk Şirketler Grubu Başkanı Fikret Öztürk; G20 sayesinde Belek’i tüm dünyaya tanıttık. Golfte iddiamız, dünya liderliği olacak” dedi. 

‘DİREKT UÇUŞ’ VURGUSU 

Bir taraftan Belek’i dünya çapında bir golf destinasyonu yapmaya çalışırken, diğer yenden ‘Rusya krizi’ ile başa çıkmaya çalıştıklarını anlatan Öztürk, “Antalya’ya gelen turistin yüzde 25’ini, turizm gelirinin ise yüzde 50’si Ruslardan geliyor. Ve şu an itibariyla Antalya’da Rus turist sıfıra indi. Rezervasyonların da tamamı iptal edildi” dedi. Rus turist açığını yeni pazarlara yönelerek kapatmayı planladıklarını vurgulayan Öztürk, “Turizm bakanlığı da konuyla ilgili büyük bir çalışma içinde. Farklı bakanlıklar da kendi aralarında görüşüyorlar. THY ile görüşmeler yapılıyor. Antalyalı turizmcilerin görüşleri alınıyor. Önlem paketi yılbaşına kadar hazır olur diye tahmin ediyorum” diye konuştu. Turizmcilerin bakanlığa sunduğu en önemli önerinin ise ‘Antalya’ya direkt uçuş’ konusu olduğuna dikket çeken Öztürk, “Direkt uçuşların başlaması özellikle zengin turisti Antalya’ya çekmek için önemli” dedi. 

Tuncelili 'kedi'ler hoca' oldu 

300 milyon TL yatırımla hayata geçen Regnum Carya,  Türkiye’nin gece golfüne olanak sağlayan 18 delik aydınlatmalı ilk ve tek golf sahası olduğuna dikkat çeken Öztürk, “Burada 7 golf hocamız var. 7’si de Tuncelili ve ‘kedilikten’ gelme" dedi. Golf literatüründe 'kedi'/caddy, sahada golfçünün çantasını taşıyan kişiye deniyor.   

Bayern Münih vazgeçti

Türkiye’yi doğru anlatacak bir ‘pr’ çalışmasına ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Öztürk, 'Türkiye’de savaş varmış’ diye düşünüp, rezervasyonlarını iptal eden Avrupalılar da var. Mesela Bayern Münih’in 2. takımı ön ödeme yaptığı halde rezervasyonunu iptal etti” dedi. İspanya ve Portekiz’deki otellerde dolulukların yükseldiğine dikkat çeken Öztürk, “Duyduğumuza göre planlar oralara kaymış” diye devam etti.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 4
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    meğer içimizde ne kadar hain varmış arkadaşlar kötü günde belli olur derler
    Cevapla
  • mami 8 yıl önce Şikayet Et
    onuda başardınız aferin size. hadi bakalım meydan size kaldı şimdi geniş geniş golf oynayın
    Cevapla
  • gelmesın ruslar 8 yıl önce Şikayet Et
    degısın bu kafaları adamlar rus faşistı ulkelerı ıcın tatıllerını bıle iptal edıo sız hala yalvarıosunuz rus turistlere bırakın kardesım gelmesınler dunyadasadece ruslarmı var yuh be
    Cevapla
  • yaa 8 yıl önce Şikayet Et
    Çakallara herşey dahil yapıp kendi vatandaşına otelde yer yok diyen miskinler aklınız başınıza geldi dimi?
    Cevapla