Emekliler taksitle ev için SGK'ya koştu

TOKİ'den 250 lira taksitle 240 ay vadeyle ev almak isteyen emekliler, emeklilik evrakları için SGK'ya akın etti.

Emekliler taksitle ev için SGK'ya koştu
Emekliler taksitle ev için SGK'ya koştu
GİRİŞ 17.12.2015 14:27 GÜNCELLEME 17.12.2015 14:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Toplu konut İdaresi'nin (TOKİ) 250 lira taksitle 240 ay vadeyle satışa çıkardığı konutlardan almak isteyen emekliler, emekli olduklarına dair belge almak için Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) uzun kuyruklar oluşturdu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da seçim vaatleri arasında bulunan ev sözü için emekliler gün saymaya başladı. TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen emekli vatandaşların artık dernekler vasıtasıyla başvuruda bulunmasına gerek kalmadığını ifade eden Emekliler Derneği Bursa Nilüfer Şube Başkanı Kenan Pars, "Yapılan çalışmalar neticesinde bizim sunduğumuz proje Türkiye geneline yayıldı. Daha önce bize üye olan emekli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için çaba sarf ediyorduk. Artık bütün Türkiye'deki emekliler ev sahibi olabilir" dedi.

TOKİ konutları için yaklaşık 3 bin 700 kişinin müracaat ettiğini ifade eden Pars, "Bizim projemizde 3+1 ile 2+1 evler bulunuyordu. Ama şu anda TOKİ'nin projesinde sadece 2+1 evler var. Daha önce sadece bizim girişimlerimizle ev sahibi olacak olan emekliler için derneğimize kayıt alıyorduk. Ama şu anda durdurduk. Çünkü artık bize kayıt olmadan da emekliler ev sahibi olabilir. Tek yapmaları gereken, emekli olduklarını dair belgeyle Halk Bankası'na 500 lira yatırıp, çekilişe hak kazanmaları" dedi.

"KUYRUĞA GİRİP EZİYET ÇEKMEYİN"

SGK'dan emekli olduklarına dair belge alarak Halk Bankası'na başvuran emeklilerin kura ile ev sahibi olma imkanı bulunduğunu ifade eden Pars, "Emeklilerimiz sabahın erken saatlerinde SGK'ya giderek kuyruğa giriyor. Ama bunun yerine e-devlet üzerinden de bu belgelerini alabilirler. Bu belge ile bankaya gitmeleri halinde ev sahibi olma imkanları var. Tabii ev sahibi olmak isteyen emeklilerimizin şu an bulunduğu ilde 1 yıldır oturması gerekiyor. Bunun haricinde üzerine ev olmaması gerekiyor. Evdeki toplam gelirin de 3 bin 500 lirayı geçmemesi gerekiyor. Son olarak kocasından maaş alan dullar da bu imkandan faydalanarak ev sahibi olabilir. Bize yapılan ilk müracaatlarda vatandaşlarımız 3+1 ev sahibi olmak istiyordu. Ama şu anda sadece 2+1 evler yapılacak" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • Olmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    240 ay bana da çok geldi! !
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    çok saçma insanoglu 20 sene boyunca yaşayacağının bir garantisimi var bu borcun altına giriyor
    Cevapla
  • ne memlektiz 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş görende ömürleri 300 yıl zanneder.
    Cevapla
  • mavi6678 8 yıl önce Şikayet Et
    komik... :-D
    Cevapla