SIPRI: Türkiye silah satışlarını arttırıyor

SIPRI'nin raporuna göre, yerli üretim noktasında atılım yapan Türkiye'nin silah satışlarını arttırdığı vurgulandı.

SIPRI: Türkiye silah satışlarını arttırıyor
SIPRI: Türkiye silah satışlarını arttırıyor
GİRİŞ 14.12.2015 12:45 GÜNCELLEME 14.12.2015 12:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) bugün yayınlanan raporuna göre Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerin silah satışlarını arttırdığı belirtiliyor.
 
SIPRI raporunda Enstitü'nün top 100 listesinde bulunan silah üreticisi firmaların 2013-2014 yılları arasındaki silah satışlarının yüzde 1.5 azaldığı, bunun Kuzey Amerika ve Batı Avrupalı silah üreticilerinin satışlarının azalmasından kaynaklandığı, buna karşın başta Rusya olmak üzere Türkiye ve Güney Kore'nin silah satışlarını arttırdığı vurgulanıyor.
 
SIPRI'nin silah endüstrisi araştırmacılarından Pieter Vezeman Türkiye'nin silah teslimatında daha fazla kendine yeter bir ülke olmak istediğinin altını çizerek "Hem Türkiye hem de Güney Kore'de silah üretiminde başarılı firmalar var. Artık sadece geleneksel silah üreten ülkelerin varlıkları söz konusu değil. Diğer ülkelerle de rekabet etmek zorundalar. Silah satın almak isteyen ülkelere artık ‘hayır' deme olanakları yok.'' dedi.
 
Sipri 2014 yılında, silah endüstrisini geliştirme hedefi koymuş ülkelerdeki gelişmeleri daha iyi takip edebilmek için Türkiye, Hindistan, Brezilya ve Güney Kore'nin içinde bulunduğu yeni bir kategori oluşturmuştu. Raporda bu kategoride bulunan ülkelerin silah satışlarının top 100'deki firmaların toplam satışları içinden yüzde 3.7 lik bir pay aldığını, gelirlerini de yüzde 5.1 oranında arttırdıkları belirtiliyor.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Guzd 8 yıl önce Şikayet Et
    Seri üretimede geçecegiz islam ordulari bir kurulsun hele
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz Almanya deyiliz biz Dewletlerin Asgeriye annaşması ama Almaya dewletolmaya yere satar sora mülteci toplar sınırlarıda kapartır ar milleti ayaklanması din düsünsene hic bir dewlet olmadan nasıl bu sorumluluk almıyor esgiden nasıl Sadama bursürü Depolarını Gasbombası satdı Sadamda gitdi Irakda Kurtkardeşleri Kadketdi hic birisi hesab sormuyor buna nederler şimdide Pkk yardımediyor gecen gormedinmi Asgerimiz Stumgewerler maradan cıkdını bide milanroet panser kıran silahı hgene Alman Bazaniye atacam dedi sora Deaşa we Pyd ye Atdı hicmi sorumluluk yok bir gün hesab werecekler bile bile terorristlere silah werip Turkiyenin gucünu bozmak bide naro
    Cevapla
  • hakan oz 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye kime sattığına dikkat etmeli,adamlat bizden alıp daeşe verirler sonrada türkiye daeş e silah yardımı yapıyor derler.
    Cevapla
  • hakan oz 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye kime sattığına dikkat etmeli,adamlat bizden alıp daeşe verirler sonrada türkiye daeş e silah yardımı yapıyor derler.
    Cevapla
  • erman 8 yıl önce Şikayet Et
    üretiyoruz ama seri üretime geçemiyoruz.
    Cevapla