Kıdem tazminatında 3 aşamalı adım

Hükümet, Eylem Planı'nda 'kıdem tazminatı' düzenlemesini 3 aylık takvime aldı.

Kıdem tazminatında 3 aşamalı adım
Kıdem tazminatında 3 aşamalı adım
GİRİŞ 12.12.2015 03:44 GÜNCELLEME 12.12.2015 09:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Üçlü Danışma Kurulu'nda konu masaya yatırılacak. Hükümet, işveren ve işçi kesiminin temsilcilerini buluşturan kurulda, yeni model hassasiyetle tartışılacak. 

Hükümetin 2016 Eylem Planı'ndaki üç aylık takvime 'kıdem tazminatı'yla ilgili düzenlemeyi de alması yankı yarattı. 21 Aralık -21 Mart aralığında atılacak adım için, üç aşamalı çalışma yürütülmesi planlandı. Sosyal taraflarla da istişare halinde yapılacak düzenleme için koordinasyon görevini ise yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu üstlendi. Uzun süredir üzerinde tartışılan 'kıdem tazminatı' konusunda üç aylık süreçte izlenecek strateji şöyle olacak: 

KAMUOYUNA DA SORULACAK

 Üçlü Danışma Kurulu'nda konu masaya yatırılacak. Hükümet, işveren ve işçi kesiminin temsilcilerini buluşturan kurulda, yeni modelle ilgili tüm hassasiyetler masaya yatırılacak.

Diğer sosyal diyalog mekanizmaları da bu süreçte işletilecek, akademisyenlerden STK'lara kadar farklı kesimlerin değerlendirmeleri alınacak. Kamuoyu araştırmalarıyla da, toplumun nabzının ve yeni modele bakışının analiz edilmesi öngörülüyor. 

HÜKÜMETİN ÖNERİSİ 'FON' 

Bakanlığın daha önce yürüttüğü çalışmalarda 'Kıdem Tazminatı Fonu' oluşturulması gündeme gelmişti. Fonla işçinin hesabında tazminatın birikmesi ve belirlenecek süre sonunda da, 'işten çıkış nedenine bağlı olmaksızın' bu tutarın işçiye ödenmesi planlandı. En çok tartışılan hususlardan biri, 'hak edilmiş tazminatlar'ın ne olacağı. Bu noktada da, toplu paranın işverenden alınarak Fon'a devredilmesi veya birikmiş tazminatların işçiye ödenmesi gibi seçenekler üzerinde duruluyor. Esnek çalışma modellerinin de yaygınlaştırılması gündemde.
 
İşverenin prim çıkmazı

İstatistikler, mevcut tabloda işverenlerin 10 işçiden 1'ine kıdem tazminatı ödediğini gösteriyor. Fon uygulamaya girerse, her işçi için aylık prim ödenmesi gerekecek. Ayrıca, belli süre sonra istifa etseler de kıdem alabileceği için, çalışanların sık sık işten ayrılmasından endişe ediliyor. 

Kazanımlar korunmalı

İşçi kesiminin en büyük hassasiyeti, mevcut kazanımların korunması. 1 yıllık çalışma karşılığında, 30 günlük ücret tutarındaki kıdem tazminatı hakkının sürmesi isteniyor. Fonda bu süre 12-15 güne iniyor.

Hedefimiz herkesin alması

Bu arada Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan da NTV'de kıdem tazminatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Elvan, "İşçilerimizden kıdem tazminatı alanların oranı yüzde 10. Bunun da büyük kısmı kamudan. Bizim hedefimiz işinden ayrılan herkesin kolay bir şekilde kıdem tazminatını alması" dedi.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 5
  • mehmet ece 8 yıl önce Şikayet Et
    2002 yılından beri akpartiye oy veriyorum kıdem tazminatı ile ilgili 1 lira hak kaybına uğrarsam yemin ederim asla oy vermem karşı taraftaki en güçlü partiye oy veririm
    Cevapla
  • Samet Ozkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Kıdem tazminatlarının fonda birikmesi mantıklı.Fakar bir işçi her ne nedenle olursa olsun kendi isteğiyle veya işten çıkarıldığı vakit 1 ay içinde tazminat hakkını almalı.Bu ücretin fonda bekletilmesi işçiye azaptan başka bişey değil.Kıdem tazminatı verilirse iş bırakma oranları artar muhabbetine gelince bir iş veren nasıl istedinde işçisine hadi kardeşim bensenle çalışmak istemiyorum al paranı git diye biliyosa bir işçide işi bıraktığı vakit tazminatıni ala bilmeli.Asgari ücrete gelince misal bi işyerinde 3 4 sene emek vermiş biri 1300 lira alicak işe yeni giren birede 1300 lira alicak bu çok saçma.3 4 sene emek vermiş işcinin kıdem zami verilmesi gerekir ozaman adil olmuş olur.
    Cevapla
  • HIKMET 8 yıl önce Şikayet Et
    benim tam 10senem giiti insallah cozerler bu isi milliet ev araa aliyo biz avcumuzu yaliyoruz
    Cevapla
  • Poyrazoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Neden oniki onbeş gün yapıyorsanız bişeyi adam gibi yapın göz boyamayın
    Cevapla
  • umut 8 yıl önce Şikayet Et
    geçmişe dönük haklar ne olacak
    Cevapla