Bakan Yılmaz'dan 'taşeron' açıklaması

Kalkınma Bakanı Yılmaz, katıldığı bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.c

Bakan Yılmaz'dan 'taşeron' açıklaması
Bakan Yılmaz'dan 'taşeron' açıklaması
GİRİŞ 11.12.2015 00:20 GÜNCELLEME 11.12.2015 00:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, alt işverenlikle taşeronlukla ilgili Maliye Bakanlığının detay bir çalışma, düzenleme yapacağını belirterek, "Asli işler ile olmayanları birbirinden ayırt eden, sınıflandıran bir çalışma olacak ve çalışmanın sonucuna göre asli işlerde çalışanlar da kamuda istihdam edilecek" dedi.

Bakan Yılmaz, katıldığı bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan, 64. Hükümet'in 1 yıllık eylem planına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, planda yer alan düzenlemelere ilişkin bilgi verdi.

Taşeron kavramının kamuoyunda kullanıldığını ancak mevzuatta taşeron diye bir kavramın olmadığını, "alt işverenlik" şeklinde geçtiğini belirten Yılmaz, "Eylem planında taşeron kelimesini arayan bulamamış olabilir ama alt işverenlikle ilgili bir eylem var. Alt işverenlikle taşeronlukla ilgili Maliye Bakanlığımız detay bir çalışma, düzenleme yapacak. Burada asli işler ile olmayanları birbirinden ayırt eden, sınıflandıran bir çalışma olacak ve çalışmanın sonucuna göre asli işlerde çalışanlar da kamuda istihdam edilecek. 3 aylık vadede çalışmaların tamamlanmasını öngörüyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'de bir taraftan insanların ev sahibi olması, bir taraftan da tasarruf oranlarının artması gerektiğini söyledi. Bu hedefler doğrultusunda yeni bir mekanizma ortaya koyulduğunu bildiren Yılmaz, "Vatandaşımız bir hesapta konut almak için yüzde 25 peşini biriktirdiği zaman belli şartları, süresi var bunun tabi, bu süre içinde kamu olarak biz de buraya belli oranda destek vereceğiz. Hem ev almayı kolaylaştıracağız, hem de ülkemizin ihtiyaç duyduğu bu tasarrufları artırmamız lazım, tasarruf oranlarını da artırmış olacağız" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 3
  • kpss 8 yıl önce Şikayet Et
    taşeronluktan memur olunacaksa yüzbinlerce genç neden kpss ye çalışıyor, yazık değil mi o kadar gencin emeğine, taseron olmadan önce devlet ''sizi ileride kadroya alacağız'' diye garanti mi verdi de bunlar şimdi kadro istiyorlar, hem de ''kadro yoksa oy da yok'' diye küstahça istiyorlar, oturup kpss ye çalışmak zor geliyor tabi...
    Cevapla
  • erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    sen kpss den bahsediyorsun ben taşaronum benimle aynı işi yapan kadrolu elemanlar var onlar kpss yemi girdiler tabiki hayır hemde kadrolu oldukları için çalışmıyorlar bile biz onların 3 misli daha fazla çalışıyoruz adalet arıyorsan işin bu tarafına bak
    Cevapla
  • taşeron 8 yıl önce Şikayet Et
    Yani vaatlerde Taşeron kelimesi PARANTEZ içinde işlenme gereği duyulmuş. Ama nedense Eylem planında buna gerek duyulmamış. Eylem planında ayrıca bu konu "KIDEM TAZMİNATI SİSTEMİNDE YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ AMACIYLA MEVZUAT ÇALIŞMASI YAPILACAK" başlıklı vaadin son satırlarında alt işveren olarak geçiyor. Yani uzun lafın kısası uzun yıllardır kelime oyunlarıyla hep geçiştirilen taşeronler çok fazla paranoyak çok daha da FAZLA hassas olmuş durumdalar. Bu tür karışık işlemler yerine sayın Bakanım bizlerin anlayabileceğimiz şekilde basit işlemler kullanırsanız çok memnun oluruz.
    Cevapla