Emeklilere 'enflasyon zammı' müjdesi!

10.9 milyon emeklinin Ocak zammı yaklaşıyor. Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı,

Emeklilere 'enflasyon zammı' müjdesi!
Emeklilere 'enflasyon zammı' müjdesi!
GİRİŞ 04.12.2015 11:16 GÜNCELLEME 04.12.2015 11:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı, memur emeklilerinin de farkı netleşmeye başladı. Verilere göre, Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 3.65 çıktı. Kesin rakam için sadece 1 veri kaldı.

OCAK'TA BELLİ OLACAK

8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, her yıl Ocak ve Temmuz'da enflasyon zammı alıyor. Ocak'ta SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı, 2015'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artırılacak. Bunun 5 aylık dönemindeki enflasyon belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 3.65 olarak gerçekleşti. Yani 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 3.65 olarak görünüyor. Aralık ayı enflasyonuna göre zam oranı azalacak ya da artacak.

EKSTRA 100 TL'DE VAR

Eğer Aralık enflasyonu sabit kalırsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı yüzde 3.65 artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu zamma ek olarak ekstra bir artıştan daha yararlanacak. Tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı 100 lira artırılacak. Bu artış, yasa çıkarılır çıkarılmaz emekli maaşlarına yansıtılacak. Memur ve memur emeklileri de yüzde 3'ün üzerindeki oranı fark olarak alacak.

YORUMLAR 5
  • Onursal 8 yıl önce Şikayet Et
    Ssk emeklisinin zam sistemi değişecekti ne oldu bir haber varmı lütfen bizi artık enflasyona mahkum etmeyin
    Cevapla
  • Emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar şükredelim idare etmeye devam edelim ülkenin başına gelmedik kalmıyor, emekliye verilecek 100 tl için muhalefet partilerine de dua etmeyi ihmal etmeyelim. Zira onlar sayesinde verilecek eğer aslı çıkarsa.
    Cevapla
  • Alican 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben şu anda 2.400 TL emekli maaşı alıyorum. Eğer emekli olmayıp çalışsaydım 4.000 TL maaş alacaktım. 11 sene önce çalışırken 900 TL olan maaşım emekli olunca 800 TL ye düşmüştü. Önceleri çalışanla çalışmayan arasındaki maaş farkı %10 iken şimdi % 40 yükseldi. Çalışana para bulan hükumet emekliye gelince para yok diyor. Bu arada emekliliye alışana Hükümet emeklilerle alay etmeye devam ediyor.
    Cevapla
  • EMEKLİ 8 yıl önce Şikayet Et
    İntibak ve banka promosyonları nerede? bunlar emeklimizin hakkıdır unutulmamalı.
    Cevapla
  • DOĞRUCU DAVUT 8 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten de herkese var neden emekliye ve işçilere promosyon yok zenginler hep kaymağı yiyor.biraz da işçi+emekli vb. yesin yeter artık bu saltanat.Efendim işveren söylemiş asgari ücret 1300 olursa halim perişan.vay vay .Böyle işverene söylemeli biraz haftada bir yedin sucuğu+pastırmayı vb. lüks harcamanı kes ayda bir ye .Burdan artan paranı işçine ver, sende huzur bul işçinde.Vicdanlı olun biraz.lüks harcamayı bırakın bu ülkenin insanı ile paylaşın şu zenginliğinizi yine kazanan siz olacaksınız bu dünyada ve ahirette.
    Cevapla