Milli Savaş Uçağı’nın ön tasarımı İngilizlerin

Milli Muharip Uçak Geliştirme Projesi’nde Türkiye ön tasarım aşamasında İngiliz savunma devi BAE Systems ile yoluna devam etme kararı aldı

Milli Savaş Uçağı’nın ön tasarımı İngilizlerin
Milli Savaş Uçağı’nın ön tasarımı İngilizlerin
GİRİŞ 03.12.2015 07:22 GÜNCELLEME 03.12.2015 07:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), önümüzdeki günlerde İngiliz şirket ile görüşmelere başlayacak. Toplam 4 yıl sürecek bu aşamada, önce Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tarafından tasarlanan üç farklı modelden biri seçilerek yola devam edilecek.

Türkiye’de savunma alanındaki en büyük projelerden biri olan TFX’in 2023’te ilk uçuşunu yapması bekleniyor.

Test ve sertifikasyon aşamasından sonra uçağın 2030’da hizmete girmesi hedefleniyor. TFX’in kavramsal tasarım aşamasında Türkiye İsveçli Saab şirketi ile iş birliği yapmıştı.

Teknik destek veren Saab şirketi, ikinci aşamada BAE Systems ile ihaleye katılmıştı. Yıllık cirosu 24 milyar dolar olan şirketin 20’den fazla ülkede 80 binin üzerinde çalışanı bulunuyor.

YORUMLAR 8
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları milli kavramını bir türlü anlayamıyor. İmtiyaz hakkı, tasarruf hakkı, kullanım hakkı, geliştirme değiştirme hakkı seninse o mal senindir. Mesela bir ev yaptırırken mimari projesini yapan yabancı kökenli biri olduğu zaman bu ev senin olmuyor mu? Buradaki durum da aynen öyle. Yine tam tersinden örnek verecek olursak otomobil tasarımı yapan dünyaca meşhur Türkler var. Bunların tasarladığı otomobilleri kim yerli sayıyor?
    Cevapla
  • Proje Aselsana 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu TFX konusunda gerek yerli katılımcılar tai, gerekse destek aldıkları yabancı katılımcılar olabildiğince süreyi havanda su döverek uzatmaktalar. tai vizyon ve ruh olarak yabancılaşmış bir firma. Bu projeyi Aselsan yürütmeli, yönlendirmeli. Yetkililere feryat ediyoruz en kıymetli 2 yıl uçak yapabilir miyiz diye harcanabilir mi. Taş çatlasın 2 aylık süre. 2 yılda öyle geçti 4 yıl ama elde var sıfır.
    Cevapla
  • erbat 8 yıl önce Şikayet Et
    buyle giderse 2023 ucu gurebilecekmiyiz acaba
    Cevapla
  • mesut 8 yıl önce Şikayet Et
    ee hani yuzde yuz yerliydi tasarimi bile ithal
    Cevapla
  • Ahmet Salih 8 yıl önce Şikayet Et
    mesut kardeş sen iyi bir tasarım yaptın da almadılar mı? Önce konuşmadan çalışalım yattıkça bir yerlere varamayız değil mi?
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    tasarım ingiliz, motor amerika, silahlar israilden. sonra bunun adı millimi oluyor?
    Cevapla
  • Ahmet Salih 8 yıl önce Şikayet Et
    mehmet Bey bu kadar da değil ama yüzde yüz yerli diye dünyada bir şey pek kalmadı ki...Çok konuşma yapacağımıza geliştirmek için bir şeyler yapmaya çalışalım değil ise susalım değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle