Şimşek'in önündeki 2 kritik atama

Yeni Kabine’nin ekonomi kurmayları netleşirken, gözler şimdi de yardımcılarına çevrildi.

Şimşek'in önündeki 2 kritik atama
Şimşek'in önündeki 2 kritik atama
GİRİŞ 30.11.2015 11:28 GÜNCELLEME 30.11.2015 11:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye’yi 2023 vizyonuna hazırlayacak ekonomi yönetiminin ‘A Takımı’ Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Uzun yıllar Maliye Bakanlığı koltuğunda oturan Mehmet Şimşek, ekonominin yeni patronu oldu.

Kabine’nin ekonomi kurmayları netleşirken, gözler şimdi de yardımcılarına çevrildi. Başkent kulislerinde şimdiden çok sayıda kişinin ismi Bakan Yardımcısı olarak anılmaya başlandı.

Bakan yardımcılarının görevi seçimle birlikte sona erdiği için koltuğa oturacak yeni isimler 4 yıl bu görevde kalacak. Eski milletvekillerinden emeklilik hakkı kazanamayan genç isimlerin bakan yardımcılığı koltuğu için şanslı olduğu belirtiliyor. Yine ekonomi yönetimindeki Bakan Yardımcılıklarına iş dünyasından veya Sivil Toplum Kuruluşları’ndan bazı isimlerin de atanabileceği ifade ediliyor.

Uzun yıllar bürokraside müsteşar ve genel müdür olarak görev yapan çok sayıda kişinin adı da Bakan Yardımcılığı için geçiyor.

Hazine ve SGK’ya atama

Ekonomi bakanlarının belli olmasıyla bürokraside de hareketli günler başlıyor. Uzun süredir vekaletle yönetilen çok sayıda kuruma atama yapılması bekleniyor. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Mehmet Şimşek’in önünde ilk atama olarak Hazine’nin bulunduğu belirtiliyor. Hazine’nin başında vekaleten Müsteşar Yardımcısı Cavit Dağdaş bulunuyor. Atamalardan biri de Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı. Kurumun başında vekaleten SGK Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan bulunuyor.

YORUMLAR 5
  • Hasan ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Simsek isini bilir, en iyisini Allah nasip etsin insallah, basarilar dilerim....
    Cevapla
  • mami 8 yıl önce Şikayet Et
    şah bulunmuş vezir aranıyo :) allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • esnaf 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim mehmet şimşekten bi beklentimiz artık yok.seçim öncesi müjdeler seçim sonrası fiyaskoya dönüşüyo.Allah bize yeter
    Cevapla
  • İbrahim YARAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Bakan yardımcılığı görevine başarılı bir şekilde 6 kere Maliye Bakan Yardımcılığı yapmış olan değerli Üstadım YMM. Abdullah Erdem Cantimur en layık bürokrattır.
    Cevapla
  • Said Havva 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın atama konusunda Alerjisi var 4 milyon KPSS zede biliyor.. Atama Falan Yapmaz ekonomi Bozuk der Durum Kritik der .. Ama ikiz çocuk yapar... Rabbim O kadar Büyüktür ki.. Boynuzlu Keçinin Boynuzsuz Keçiye Yaptığı zülmü sorar.. Bunu mu Unutacak ...
    Cevapla