Faruk Çelik asgari ücret için kesin tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: "Asgari ücret komisyonu 1 Aralık'ta toplanıyor.

Faruk Çelik asgari ücret için kesin tarih verdi
Faruk Çelik asgari ücret için kesin tarih verdi
GİRİŞ 11.11.2015 12:08 GÜNCELLEME 11.11.2015 14:01
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asgari ücretin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bin 300 lira olacağını açıkladı.

"1 OCAK 2016'DAN İTİBAREN 1300 LİRA"

Şanlıurfa milletvekilleri ile birlikte yeni dönem için kaydını yaptırmak üzere Meclis’e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, asgari ücretin ne zaman bin 300 lira olacağı yönündeki soruya, “Hükümetimiz verilen sözlerin tümünü yerine getirecek adımları hükümet kurulur kurulmaz atacak. Asgari Ücret Komisyonu 1 Aralık’ta toplanıyor. Hükümetin tavsiyesi komisyona iletilecek ve asgari ücret 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle bin 300 lira olacak” dedi.

"İŞVERENLERİN SESİ 7 HAZİRAN'DA SESLERİ ÇIKMAMIŞTI"

Teşvik uygulamalarından bahseden Çelik, “Bizim asgari ücretimiz şuanda bin lira. Bir koruma ücreti olarak aldığınızda 13 Avrupa ülkesinden daha iyi durumda. İşverenlerin 7 Haziran sürecinde hiç sesleri çıkmamıştı, şimdi seslerini yükselttiklerini görüyorum ben, ama asgari ücret bin 300 lira olacak. Var olan sistem içinde rekabeti bozucu, özellikle emek yoğun sektörde rekabetin aleyhinde bir durum söz konusu olursa bunları hükümet olarak ilgili taraflarla oturur değerlendiririz” diye konuştu.

Sigorta işveren prim payı ile ilgili taleplerin öteden beri olduğunun altını çizen Çelik, ”Geçtiğimiz dönem uygulamaya giren 5 puan indirim teşviği şuanda uygulamada” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 88
  • Yavuz Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    SELAMUNALEYKÜM ümmet i MUHAMMED yav bu medya ve iş adamları nasıl insanmış bi ara asgari ücretten vergi düşürülecekti yine böyle yaygara çıkarttılar bu bizim hakkımız diye şimdide hükümete baskı yapıyorlar 1300 tl fazla diye AK PARTİ nin iktidara geleceğinden şüphesi olan iş adamları sessiz kaldı AK Parti
    Cevapla
  • kapitalist sistem 8 yıl önce Şikayet Et
    umarım bu asgari ücret zammı ile bürüt yüksek olur ve herkese yansır
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    1500 liraya çalışan mühendis var. Bunun gibi çalışanlara da asgari maaş düzenlemesi getirilmeli.
    Cevapla
  • orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    1300 tl sözü inşaALLAH memura 4 yıldır yalanla salladığın 1 derece sözüne benzemez. lan.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ahlaksız lan kelimesi ayıptır
    Cevapla
  • rte 8 yıl önce Şikayet Et
    Derece Verildi ya uşağum.. Dünyadan haberin yok galiba...
    Cevapla
  • Muş li 8 yıl önce Şikayet Et
    Bugün bazı TV'ler bu asgari ücretin nasıl Ödenecek diye yaygara yapmaya başladı ama seçimlerde verilen o ücretleri hiç eleştiri yapmak yerine hükümet hakkında eleştiri getiren haberin daha fazla yer verildiği bir medya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle