Ekonominin önemli isminden reform çıkışı

1 Kasım sonrası gözler yeni hükümette... Özellikle ekonomi alanında neler yapılacağı merak ediliyor. Ekonominin önemli ismi konuştu:

Ekonominin önemli isminden reform çıkışı
Ekonominin önemli isminden reform çıkışı
GİRİŞ 10.11.2015 16:33 GÜNCELLEME 10.11.2015 16:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümetin öncelikli olarak hayata geçireceği ekonomik reformlarını anlattı.

İSTİKRAR EKONOMİYİ RAHATLATTI

Siyah beyaz gibi bir farklılık, hakikaten 7 Haziran sonrasında bir belirsizlik söz konusuydu Türkiye’nin  risk primi hızla yükseldi, ama 1 Kasım’dan sonra Türkiye’nin risk primi düştü ve şu anda Türkiye’ye çok güçlü bir ilgi var, dolayısıyla Türkiye’nin önü açık.

YENİ HÜKÜMET REFORM YAPACAK

Türkiye’de siyasi istikrar var, güçlü bir hükümet kuruluyor, reformcu bir hükümet. Reformlarla Türkiye’nin önü daha da açılacak, Türkiye tekrar hızlı bir şekilde yüksek büyüme patikasına oturacak diye ümit ediyoruz. Tabii ki  küresel konjonktür zor bir konjonktür. Çin’de ciddi bir yavaşlama var, emtia fiyatlarındaki düşüş gelişmekte olan ülkeleri olumsuz etkiliyor. FED’in faiz artışı riski hala orda, bizim bölgemizde jeopolitik gerginlikler var. Yani küresel ve  bölgesel koşullar hala sıkıntılı. Ama hiç olmazsa bu şoklara karşı Türkiye’nin direncini artıracak güçlü bir hükümet var.

EMEKLİ MAAŞI, ASGARİ ÜCRET ARTIRILACAK

Bizim vaatlerimiz var, emeklimize, asgari ücrete vs. yaptığımız vaatler var. 3. olarak ta tabi ki büyük projeler var Türkiye için. Bunların hepsinin temelinde siyasi istikrarla birlikte reform yapabilirsek, reformları önceliklendirebilirsek hem vaatlerimizi hem de projelerimizi gerçekleştirme fırsatı buluruz. Temelde öncelik reformlardır fakat bazı vaatlerin hemen yerine getirilmesi gerekiyor. O anlamda da bir hükümet programı sunulacak, o hükümet programında da yol haritası çizilmiş olacak.

Küresel konjonktür kısmen belirleyici olacak. Ama Türkiye’nin kendi iç dinamiklerinden kaynaklı sorunlar azalmış, risk primi düşmüş olacak. O anlamda bunun fiyatlara yansıması olacak. Biz global ekonominin bir parçasıyız ve global ekonomideki bir takım gelişmeler ister istemez bütün ülkeleri etkilediği gibi Türkiye’ye de yansımaları olabiliyor. Önemli olan Türkiye’nin reform yaparak bu şoklara karşı dayanıklılığını artırmasıdır.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek A Haber'e konuştu.

YORUMLAR 3
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda satıldı Karadenizliler peşkeş cikildi senin haberin yok
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Satacak ormanlar kaldi nezaman satilacsgini bekliyoruz
    Cevapla
  • dayi 8 yıl önce Şikayet Et
    imalat sanayiye destek vermeli hukumet cokca
    Cevapla