Gezi'nin finansöründen Türkiye'ye destek

Gezi olayları sırasında eylemcileri desteklemekle ve faiz lobisi olmakla suçlanan Soros, mülteci konusunda Türkiye'den yana tavır aldı.

Gezi'nin finansöründen Türkiye'ye destek
Gezi'nin finansöründen Türkiye'ye destek
GİRİŞ 09.11.2015 11:28 GÜNCELLEME 09.11.2015 20:34
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

George Soros Suriyeli mültecilere ilişkin çözüm önerisini Türk yetkililerle de paylaştı. Dünyanın şu anda bir panik içinde olduğunu söyleyen Soros “Sinemada yangın çıktı ve çıkış işareti görülmüyor. Feci bir durum. Krizin farkına varılmalı ve Türkiye’nin haklı istekleri karşılanmalı” dedi.

Dünyanın en ünlü spekülatörü ve Açık Toplum Vakıfları’nın kurucusu George Soros’un gözü Suriyeli mültecilerde. Soros şu anda yaşananları ‘sinemada yangın çıkması’ gibi nitelendiriyor ve ‘çıkış işareti görülmediği için durumun çok feci olduğuna işaret ediyor.

Soros “Gerçek bir kriz bunun farkına varılmalı. Avrupa Birliği’ni tahrip edebilecek bir süreç yaşanıyor” diyerek Avrupalı liderlere ve Birleşmiş Milletler’e (BM) sunduğu çözüm için ‘6 adım’ önerisi Türkiye’de de tartışmaya açtı. Önceki gün Türk yetkililerle de görüşen Soros’un hesaplarına göre tek bir mültecinin maliyeti 5 bin Euro. Yıllık maliyet ise 11 milyar Euro’ya varıyor ve Soros’a göre hiç bir ülkenin hesapları bu rakamlara yanaşmıyor. Türkiye’nin ise 2.5 milyona yaklaşan mülteci evsahipliğinden üstlendiği maliyetlerin karşılanması gerektiğini vurgulayan Soros bunu üstlenmesi gerekenin de AB olduğunu belirtiyor.

Soros bu durumu şöyle açıklıyor: “Türkiye’nin çıkarı ne olacak? Üstlendiği maliyetler telafi edilmeli. Ve maliyetler geçmişte olduğundan çok daha fazla artacak. Türkiye ile AB’nin yakınlaşmaya ihtiyacı var. Bir süre önce Türkiye Rusya ilişkileri çok yakındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i rol model olarak kabul ediyordu. Ancak bu ilişkiyi Rusya’nın Suriye’ye müdahalesi bozdu. Rusya büyük Katherina dönemine döndü. Bu Ortodoks Hristiyanların çıkarlarını savunmak yani haçlı seferlerini başlatan zihniyettir. Rusya kendi geleneksel modeline döndü. Ve Erdoğan’ın amaçları arasında mutabakat mümkün değil. AB de Türkiye’de birbirine muhtaç.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 30
  • kaynak ? 8 yıl önce Şikayet Et
    kaynak hürriyet ise tam tersini olarak alğılayın haberi
    Cevapla
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    tipe bak çay demle adamın suratında nurun n si yok
    Cevapla
  • Realist 8 yıl önce Şikayet Et
    İşte, Dünya'da ne tür bir saltanatın olursa olsun kesin olan sona, ölüme yaklaştın. Hayatını fitne ve küfre vakfetmiş bu insanlara ancak acınır.
    Cevapla
  • bulent 8 yıl önce Şikayet Et
    bu iblisin neferi bize hayır dua okumaz
    Cevapla
  • kkm 8 yıl önce Şikayet Et
    kesin bi bit yeniği vardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle