Taşeron için ikincil düzenlemeler başladı

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz taşeron işçiler için ikincil düzenlemeler yaptıklarını ifade etti.

Taşeron için ikincil düzenlemeler başladı
Taşeron için ikincil düzenlemeler başladı
GİRİŞ 07.11.2015 10:50 GÜNCELLEME 08.11.2015 15:16
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti açısından anketlere bakıldığında beklentilerin üstünde bir netice olduğunu belirterek, 13 yıl gibi bir iktidar süresinin ardından bu ölçüde bir desteğin verilmesinin çok istisnai bir durum olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, "Normalde muhalefet partileri güçlenir, iktidar yıpranır ama biz çok şükür 13 yıllık bir iktidar döneminden sonra her 2 kişiden birinin oyunu alarak devam ediyoruz. Bu bizi bir rehavete sevk etmemeli. Her an diken üstünde olmamız, o sorumluluk bilincinde olmamız lazım" diye konuştu.

'ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ'

Bir soru üzerine, taşeron işçilerle ilgili ikincil düzenlemeler için çalışmalar yaptıklarını belirten Yılmaz, "Konuyla ilgili bakanlıklar, sendikalar ve tüm taraflarla birlikte çalışma yürütüyor. Bu işçilerimizden asli işlerde çalışanların bir listesini oluşturacak, bir sınıflandırma yapacaklar ve bu kardeşlerimiz kamuda istihdam edilmiş olacak. Olmayanlarla ilgili de iyileştirici adımlar devam edecek. En kısa sürede inşallah Maliye Bakanlığımız bu çalışmayı bitirdiğinde hepimiz bu net tabloyu görmüş olacağız" şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR 22
  • Rfk 8 yıl önce Şikayet Et
    Maaşları bildiğim belediyelerde gayet iyi olanlar var. Lise mezunu bir büro personel memurun maaşından bilginiz varmı? 1600-1750 tl arasında bence bir kez daha düşünün 50-55 yaşında emekli olmak varken kadroya alınıp 60-65 yaşında emekli olmak ve emeklilik tazminatınızın 3 te birine düşmesi ve maaşınızın aynı kalması bence kadro için bir kez daha düşünün . Pişman olmuş Geçici İşçi
    Cevapla
  • Rfk 8 yıl önce Şikayet Et
    5393 sayılı kanunda belediyelerin görev ve yetkileri var burada sayılmayan işlerin olacağını sanmıyorum. Özel güvenlik işi belediyede asil iş değildir veya yemekhanede yemek hazırlamak veya bina temizliği bunlar belediyelerin görev ve yetkileri arasında yok . Ayrıca taşeron işçinin kadrolu işçiden pek bir farkı kalmamıştır. çoğu yerde de sendikalılaşmışlardır.
    Cevapla
  • sulhi 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim belediyeler birer kamu kuruluşu değil mi.bu ne cahillik. belediyeler için de ayrıca açıklama yapılması mı gerekiyor...eğer gerekiyor diyorsan seni kadroya almasınlar fatih kadeşim.daha belediyenin nasıl bir teşekkül olduğunu bilmiyorsun....
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda çalışan özel güvenlik lerin de kadro ya alınması nı sizden istiyoruz saygılarımla bizde asil iş yapıyoruz
    Cevapla
  • ahmet yıldırım 8 yıl önce Şikayet Et
    kamuda şöförlük asıl işmi acaba ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle