Yılmaz: Taşeronda rakam henüz belirlenmedi

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kadroya alınacak taşeron işçi sayısının henüz belirlenmediğini söyledi.

Yılmaz: Taşeronda rakam henüz belirlenmedi
Yılmaz: Taşeronda rakam henüz belirlenmedi
GİRİŞ 05.11.2015 12:14 GÜNCELLEME 05.11.2015 12:40
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Yılmaz, A Haber yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan hususlarla hükümet programı çıkaracaklarını, vaat ve reformlara ilişkin yol haritası hazırlayacaklarını anlatan Yılmaz, 3 ay, 6 ay, 1 yıl gibi periyotlarda değişik vaatleri kapsayan bir eylem planı planı oluşturulacağını ifade etti.

Seçim sürecindeki vaatlerini en kısa sürede ve etkin şekilde hayata geçirmek için tüm çalışmaları yapacaklarını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"İlk 3 ay, daha kısa vadeli, hemen yapılacak hususları kapsayacak. Bunlar idari kararlar, somut vaatler olabilir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Seçim beyannamemizde ortaya koyduğumuz vaatleri oraya taşıyıp, gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Emeklilere, gençlere, çiftçilere, esnafa dönük somut vaatlerimizi en kısa sürede gerçekleştirme yönünde hazırlık yapacağız."

Asgari Ücret Tespit Komisyonunda bir sorun çıkıp çıkmayacağı sorusuna karşılık Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çok sorun çıkacağını düşünmüyorum. Tam bir uzlaşma olmasa bile seçim beyannamesinde ortaya koyduğumuz çerçevenin kabul göreceğine inanıyorum. Burada çok ciddi bir sorun görmüyorum. Süreç içinde iş dünyasının endişe, kaygı ve önerilerini de dinleme fırsatı bulacağız. Bu da çok önemli. Bin 300 lira rakamını tespit ederken de bir denge gözettik. İş dünyasının kaldırabileceği yükle, çalışanların beklentilerini dengeleme gayreti içerisinde olduk."

Yılmaz, emekli aylıklarının artırılmasının kanuni düzenleme gerektirdiğini, bunu da en kısa sürede hayata geçireceklerini vurguladı.

Taşeron işçelerin kadroya alınmasına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Kadroya alınacak işçi sayısı henüz belirlenmedi. Bu Maliye Bakanlığımızın yürüttüğü bir çalışma. Kanuni düzenlemeyi yaptık. Şu anda Maliye Bakanlığımız, sendikalarla, bakanlıklarla, ilgili tüm kesimlerle çalışma yürütüyor. Bu çalışmayı tamamlar tamamlamaz bunlar netleşmiş olacak. Henüz benim bildiğim net bir rakam yok" dedi.

Yılmaz, kadro çalışmasının 200 bin kişiyi ilgilendirdiğinin belirtilmesine karşılık, "Rakamsal bir hedef yok, böyle bir hedef koymuş değiliz. Detaylar çalışılıyor. Sonuçta çıkacak liste bu rakamı tayin edecek" diye konuştu.

Cevdet Yılmaz, bütçe konusundaki sorular üzerine, büyük ihtimalle bu yıl için geçici bütçe yapılacağını, gelecek yılın ilk aylarında da kalıcı bütçenin hazırlanacağını söyledi.

Ekonomiyle ilgili bakanlıkların yeniden yapılandırılacağı ve bakanlık sayısının artacağı yönündeki değerlendirmelerin anımsatılması üzerine Yılmaz, "Yeni hükümet kurulurken muhtemelen bazı kurumsal düzenlemeler yapılacaktır. Bunların ne olduğuna ilişkin henüz somut bir veriden bahsedemeyiz. Çok köklü ve fazla bir değişiklik beklemiyorum ama belli değişiklikler yapılabilir. Burada sayıdan ziyade kurumsal fonksiyonların ayrışması söz konusu. Sayı değişmeyebilir ama belli kurumlar arasında, belli yapıların işlevlerinin yeniden düzenlenmesi şeklinde bir çalışma olabilir" diye konuştu.

Yılmaz, yeni dönemde Türkiye'yi yüksek gelir grubuna sıçratacak 2. nesil reformalar hayata geçireceklerini, bu yönde ciddi hazırlıkları olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 27
  • MEMUR 8 yıl önce Şikayet Et
    TAŞERON MEHMET çekil aradan , git cuma namazına tövbe et.memurla uğraşma.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    ben taşeron çalışanı deyilim kardeşimmm.
    Cevapla
  • taşeron 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar tatışmaya gerek yok ben şahsım adına ben işe girerken arkamda dayım amcam yoktu çalıştığım şirket battı işten çıkardılar bir sene işsiz kaldım bir sene sonra hastahanelere taşeron işçi alımı başladı ve iki hafta hastahaneye gidip geldim çünkü hemen almıyorlardı bir gün bile gelmesen listeden çıkarıyorlardı .en sonunda işe girdim ama sadece asgari ücretle yemeğin yol ücretin izin hakkın ve diğer sosyal haklarımız yoktu senelerce işimiz hakkında eğitim aldık ve hala eğitim almaktayız ama durmadım ortaokulu ve liseyi dışardan bitirdim üniversiteyede gitmeyi düşünüyorum onun için bu kadar eziyetten sonra kadro hakkımız vardır diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAH kardeşim hakkınızda hakkımızda hayırlısı olsun. İNŞALLAH alınırsınız kadroya.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    bana cevap verenlere cevabım... ben hiç kimse alınmasın gibi bişe demedim, hatta herkes inanın çok iyi maaşla çalışsın evine ekmeğini götürsün isterim. o memur orda yatıp iyi maaşı alırken, taşerondaki çalışan bütün işi yapıp neden yarı maaş alsın ki. bu çok büyük haksızlık zaten. ama şöle bi gerçek te var, işçiler kadroya alındığında o çalışmayanlar gibi olmaya başlıyo, yani o öle yaparken ben neden çalışayım oluyo. üzüm üzüme baka baka misali. e işler nolcak bi daha taşeron işçi alınacak işi gene taşeron yapacak. önce millet olarak zihniyetimizi değiştirmemiz lazım.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    veri giriş'e cevabın devamı.... merak etme ben dua etmesini biliyorum, diyorum ki hakkı olan girsin. ona bakarsan ben 3 milyon işsizinde işsiz olmamasını, hepsinin devlette çalışmasını isterim, ülkemizde refah olur, herkes güzelce yaşar. ama sen ne yazıyosun veri girişi alın atayın, oldu canım başka isteğin. naptın nasıl girdin o işe onu da söyle, ne iş yapıyosun. ordaki sağlıkçılardan çok daha havalısınız siz. emeksiz ekmek olmamalıııı
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    tamam kardeş sinirlenme, şu 3 günlük yalan dünya için değmez. herkesin işi gücü olsun ailesine bakabilsin, ailesine karşı yüzü yerde olmasın. devletimiz her daim güçlü olsun işte o vakit halkda refah içinde olacaktır İNŞALLLAH. kötü bişe demek istemedim ben, gördüklerimi söylemek istedim aslında sadece. hakikaten hiç çalışmadığı halde o biçim maaş alan çooook fazla bu ülkede, işte bunu engellemek lazım diyorum ben. çalışana hakkını fazlasıyla vermek lazım diyorum.
    Cevapla
  • SEN KENDİNE GEL 8 yıl önce Şikayet Et
    anladımmm, o yatan memurların işini biz yapıyoruz, artık kadroya alınalım yatma işi bize geçsin istiyosun... bu ifadeyi nasıl yazarsın sen.YAZI YAZMAYI ÖĞREN BİZ MEMURLARA HAKARET ETME.taşeron işçiler ve memurlar içinde yanlış yapanlar olabilir.genelleme.taşeron arkadaşlar kadroyu hak ediyor.hepsi iyi çocuklar.vatanına milletine layıkıyla hizmet eden görünmez kahramandır onlar.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    anladımmm, o yatan memurların işini biz yapıyoruz, artık kadroya alınalım yatma işi bize geçsin istiyosun...
    Cevapla
  • ORTAYI BULALIM-2 8 yıl önce Şikayet Et
    .kpps ile atandınızda biz mi sizin kadronuza engel olduk.bizler yıllardır asıl işi yapıyoruz ve daha öncekilere nasıl davranıldıysa ( chp - mhp dönemi ) aynısını istiyoruz.son söz...bu işine gelirse.bizler kpss den 100 alıpta boşta gezenler ordusu oluşturmuyoruz.kpss den 50 60 al sonra gel burda ahkam kes.geçeceksin bunları.haydi başka kapıya.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    veri giriş'e dir cevabım... veri girişle bir sorunum yok, ben işi gücü olan biriyim şükürler olsun. ama bildiklerim var öle çalışan, onlarda senin gibi hep beleşe konmayı düşünüyolar. ne kpss bilirler ne de okumuşlardır. o kadar üniversite mezunları okulu bitirim ailesinden para alarak, (burası önemli aileden para almak o saatte çok sıkıntılıdır) ve yıllarını vererek harıl harıl memur olayım diye didinirken, sizin olay beleşçilikten başka birşey olmuyo malesef. sende çalış kpss ye aklın yetiyosa al puanı ve de atan atanabiliyosan. bu ne aymazlıktır bu ne beleşçiliktir anlamadım valla.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    sana yalan mı söylicem ben. baya da gocunmuşsunuz hayrdır size. sizdeki bu siniri anlayamadım. sizde o zaman adamını bulup girenlerdensiniz. 1000-1200 az, aynı kalifiyesiz işle 2000-2500 tl alma peşindesiniz
    Cevapla
  • ORTAYI BULALIM-1 8 yıl önce Şikayet Et
    veri giriş tanıdığın var mış bizde yedik ? beleşe değil bazılarının devlet adına hizmeti sonucu bazılarına verilen ( bu vatanın evladı olduklarını unutma ) bir hediyedir. KPSS yi çok iyi bilirler ve üniversite mezunu ve 80 alıp asgari ücrete sabır eden kahramanlardır onlar.(o tanıdığına sor kaç tane üniversite mezunu onların orada çalıştığını sana kapak olsun )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle