Cevdet Yılmaz G20 aile fotoğrafına katıldı

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, G20 Ülkeleri Finans Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı öncesinde aile fotoğrafına katıldı.

Cevdet Yılmaz G20 aile fotoğrafına katıldı
Cevdet Yılmaz G20 aile fotoğrafına katıldı
GİRİŞ 09.10.2015 05:52 GÜNCELLEME 09.10.2015 05:52

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, G20 Ülkeleri Finans Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı öncesinde çekilen aile fotoğrafında yer aldı.

Yılmaz ve Başçı, Peru'nun başkenti Lima'da düzenlenen IMF ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında gerçekleştirilen G20 Finans Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Görüşmeleri öncesinde aile fotoğrafı çekimlerine katıldı.

Çekimlerde, üye ülkelerin temsilcilerinin yanı sıra IMF Başkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ve OECD Başkanı Angel Gurria gibi isimler de bulundu.

Yılmaz, çekimler öncesinde Çinli mevkidaşı Lou Jiwei ve sonrasında Dünya Bankası Başkanı Kim ile bir süre sohbet etti. Katılımcılar, aile fotoğrafı çekimlerinin ardından toplantıya iştirak etmek üzere alandan ayrıldı.

Yılmaz, TSİ 14.30'da bir basın toplantısı düzenleyerek, G20 Toplantısı ve OECD ile ortaklaşa yürütülen Matrah Aşındırma ve Kar Kaydırma Eylem Planı'na ilişkin gelişmeleri değerlendirecek.

Daha sonra Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) Toplantısı'na katılacak Yılmaz, finans dünyasının önde gelen temsilcileriyle de görüşecek