Mültecilerin Türkiye'ye maliyetini açıkladı

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye’nin 2,2 milyon sığınmacıyı barındırdığını ve bunun 7 milyar doların üzerinde maliyeti olduğunu belirtti.

Mültecilerin Türkiye'ye maliyetini açıkladı
Mültecilerin Türkiye'ye maliyetini açıkladı
GİRİŞ 07.10.2015 13:48 GÜNCELLEME 07.10.2015 13:48

Bakan Zeybekci, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yapmasının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Zeybekci, "Göçle mücadele konusunda AB'nin Türkiye'ye maddi yardım yapması söz konusuydu. Bunun bütçenize faydası olacak mı?" sorusunu, şöyle yanıtladı:

"Türkiye olarak şu ana kadar yaklaşık 2,2 milyon misafiri ülkemizde barındırmakla, 7 milyar doların üzerinde bir maliyete katlanmış durumdayız. Bu, önümüzdeki yıl aynı şekilde devam ederse, bir o kadar maliyete katlanabilir miyiz? Katlanırız. Çünkü bizim Türkiye olarak kapıları kapatmamız mümkün değil. Çünkü biz Rumi'nin, Mevlana'nın çocuklarıyız. Biz diyoruz ki; 'Kim olursan ol, gel'. AB'nin yapacağı maddi yardımları memnuniyetle karşılarız ama çözüm bu değil. Çözüm, o insanları doğdukları ve yaşadıkları yerde mutlu etmek. Oradaki ortamı onların yaşayabileceği hale bir an önce getirmek lazım. Dünya bence olumsuzluğun üzerini tül bir perdeyle örtmek yerine, arkadaki olumsuzluğu gidermeli. Biz bu problemin kökünden çözmenin daha faydalı olacağına inanıyoruz."

KAYNAK: AA