Türkiye'den Katar'a dev çıkarma

Türk savunma sanayisinin devleri, Erdoğan ve Katar Emiri'nin himayelerinde düzenlenecek olan High-Tech Port by MÜSİAD'a çıkarma yapacak.

Türkiye'den Katar'a dev çıkarma
Türkiye'den Katar'a dev çıkarma
GİRİŞ 20.09.2015 13:28 GÜNCELLEME 20.09.2015 13:28
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

High Tech Port Genel Koordinatörü Hakan Kurt, High Tech Port by MÜSİAD Katar'ın sadece Türkiye ile Katar arasında firma ve kurumların katılımlarıyla 6-8 Ekim 2015 tarihlerinde Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirileceğini söyledi.

Diğer dünya devletlerine kapalı olan fuarın bu anlamda monopol bir iş geliştirme ortamı oluşturmayı hedeflediğini aktaran Kurt, "Türkiye ve Katar'dan toplamda 75 firma ve kurum katılımcı olarak alanda yer alacak. Türkiye'den binin üzerinde katılımcı ve ziyaretçi Katar'a çıkarma yapacak" ifadelerini kullandı.

Kurt, sözlerine şöyle devam etti:

"Katar en son büyük alımını Fransız bir firmadan 24 adet savaş uçağı olarak gerçekleştirdi. 24 adet savaş uçağı için 7 milyar dolarlık bir satın alma yaptı. Tam da bu noktada Türkiye gerçekleştirdiği kazanımlarla Katar'da Fransa'ya meydan okuyor. Fransız savunma şirketlerinin önemli bir pazarı olan Katar; devlet başkanları nezdinde devam eden diplomatik ilişkilerle artık Türkiye'nin pazarı haline geliyor. Orta vadede 5 yılda Katar'da 5 milyar dolarlık savunma ve havacılık potansiyelinin Türkler için oluşacağını öngörüyoruz."

"Türkiye, 2014'te 1,647 milyar dolarlık savunma ihracatı gerçekleştirdi"

Hakan Kurt, savunma alanında Türkiye'nin 2004 yılından itibaren kendi ürünlerini geliştirmeye başladığını söyledi.

Geçen 10 yılda yıllık 20 milyar doları aşan bir savunma bütçesi olan Türkiye'nin bunun yüzde 50'sinden fazlasını kendisinin karşıladığını aktaran Kurt, 2014 yılında ise 1 milyar 647 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Geliştirilen nihai ürünler taarruz helikopteri "Atak", Milli Gemi Projesi (MİLGEM), MPT, Kirpi ve Milli tank "Altay" gibi ürünlerle gelecek on yıl savunma sanayisinin ihracatta 10 milyar doları yıllık bazda geçebileceğine dikkati çeken Kurt, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye savunma sanayi stratejisini geliştirilmiş ürün odaklı oluşturmalı. Özellikle dünya standartlarının üzerinde ürettiğimiz insansız hava araçları gibi ürünler İsrail, Almanya gibi ülkelerin ürünlerine meydan okuyor. Böylece katma değeri ülkede bırakabiliriz."

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Katar Emiri himayelerinde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile birlikte organize edilen High Tech Port by MÜSİAD Katar'ın diğer resmi ortağı Katar İş Adamları Derneği.

Savunma sanayisi, havacılık ve uzay, deniz sistemleri ile IT ve mühendislik alanlarını kapsayan fuara Türkiye'den BMC, Aselsan, Havelsan, TAI, Roketsan ve THY Teknik başta olmak üzere 70'e yakın firma katılacak.

Türkiye'nin ilk bölgesel jet uçağı TRJet Ortadoğu'da ilk kez görücüye çıkacak. Fuarda en yeni teknoloji ürünlerini ilk kez dünya vitrinine çıkaracak olan şirketlerden BMC de 7 tane büyük savunma aracın tanıtımını gerçekleştirecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    maşallah be
    Cevapla
  • cennette 8 yıl önce Şikayet Et
    aslanlarim benim yurubeeeee
    Cevapla
  • reallife 8 yıl önce Şikayet Et
    desenize bir düşman daha kazandık "fransa" dünya bizim atılımlarımızı hazmedemiyor ve rekabet etmek değil rakipsiz olmak için her pisliğe başvuruyorlar...
    Cevapla
  • ferhat 8 yıl önce Şikayet Et
    turkiyem artik eski turkiye degil.daha almamiz gereken cok yol var.emegi gecenleri kutluyorum.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yetmezzzz daha fazlasını yapmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle