Bakan Zeybekçi: Kriz söylentisi manipülatif

Türkiye'de göstergelere bakıldığında bir kriz belirtisi olmadığnı söyleyen Zeybekçi, kriz şakşakçılarının yorumlarını ise manipülatif buldu.

Bakan Zeybekçi: Kriz söylentisi manipülatif
Bakan Zeybekçi: Kriz söylentisi manipülatif
GİRİŞ 14.09.2015 11:54 GÜNCELLEME 14.09.2015 11:57
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak Gazetesi'ne konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ''Bugün belli mahfillerin yoğun olarak bir ekonomik krizden söz ettiklerini görüyoruz. Genel anlamda böyle bir kriz öngörüsü söz konusu mu?'' şeklindeki soruya, ''Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yönelik terör saldırılarını gerçekleştirenler neyse, ekonomik kriz havası yayanlar da odur. Türkiye'de ekonominin kriz ortamına gireceğine dair tek bir yapısal gösterge yoktur.'' şeklinde cevap verdi.

''KRİZ SÖYLENTİSİ MANİPÜLATİFDİR''

Dünyada altı para biriminin oluşturduğu bir Dolar endeksi olduğunu ve Japon Yeni, Euro, Kanada Doları, İngiliz Sterlini, İsveç Kronu ve İsviçre Frangı gibi 6 para biriminden oluşan bu döviz sepetinde Mayısın sonundan bu güne kadar Türk lirasının dolar karşısında bu 6 büyük para biriminden sadece % 7 daha fazla değer kaybettiğini belirten Zeybekçi, ''Bunu Türkiye ekonomisinin krize gireceği şeklinde yorumlamak, ekonomiyi bilmemektir; kasıtlı ve manipülatif bir yorumdur.'' dedi.

Bir krizden söz edebilmek için cari açığa, büyümeye, ihracatın ithalatı karşılama oranına, bütçe açığına, istihdam rakamlarına, bankaların sermaye yeterlilik oranlarına, ülkenin özel ve kamuda uzun ve kısa vadeli borçlarına, Merkez Bankası kaynak ve imkanlarına bakmak gerektiğini söyleyen Bakan Zeybekçi, ''Bu saydığım başlıca kriterlerden hiçbirisinde yapısal bir kriz belirtisi yoktur.'' diye konuştu.

YORUMLAR 28
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    bal gibi kriz var hemde ne kriz şimdiye kadar görülmemiş
    Cevapla
  • yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    toptancıya 18 binlira ödeme yaptım namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum 6 bin dolar etmedi. şimdi kriz yok manipulatif diyorlar. kriz yoksa bu nedir peki.
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Kriz varsa sorumlusu AK parti değil 7 hazirandaki ittifacılardır...Çünkü onlar ak parti gitsin diye kriz istiyorlardı ve ittifak yaparak pkk,yı meclise soktular ve ak partiyi indirdiler...dedikleri oldu ..ve Kriz Bal gibi var..Geçici Bakan sadace oyalama yapıyor..:)
    Cevapla
  • yalnız 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah yoktur...
    Cevapla
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    ali rumuzlu arkadaş, yorumunla ekonomi uzmanı olmaya gerek yok demişsin de yorumunda yazdıklarınla krizin hiçbir alakası yok. Elma 3TL, armut 4TL ise (fiyatlar abartılı olmakla birlikte) sen tüketici olarak bu fiyattan elma ve armut almamalısın demektir. Üreticinin de karlılığı yüksek diye elma ve armut üretmesi gerektiğini gösterir. bunun sonunda fiyatı normal seviyeye gelmek zorunda kalacak demektir. Pazarda arz ve talep böyle dengelennir. Devlet elma armut üretmez, fiyatını da belirlemez sadece aşırı bir hareket olursa, manüplasyon yapanlara karşı ithal silahıyla piyasayı dengeleyebilir. Ayrıca fiyat yüksekse bile bu zaten olacak olmuş demektir gelecekte kriz olacak demek değildir.
    Cevapla
  • isa 8 yıl önce Şikayet Et
    marketten alış veriş yapacak kadar iyi durumda arkadaş demekki. biraz halkın icine girsin pazardan alsında farkı görsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle