AK Parti'nin en önemli vaadi: 200 bin kişiye iş

AK Parti, tekrar seçimde önceliği ekonomiye verecek. İstihdamdan yatırımların iyileştirilmesine kadar birçok adım atılacak.

AK Parti'nin en önemli vaadi: 200 bin kişiye iş
AK Parti'nin en önemli vaadi: 200 bin kişiye iş
GİRİŞ 24.08.2015 12:33 GÜNCELLEME 24.08.2015 12:33
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Haziran sonuçlarını değerlendiren AK Parti, kasım ayında yapılması beklenen tekrar seçimde ekonomiye ilişkin vaatlere daha çok yer verecek.

Geçen hafta yapılan seçim stratejisi toplantısında 7 Haziran seçimlerinde vatandaşın oy verme eğilimini değiştiren başlıklar değerlendirildi.

Bu kapsamda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu AK Parti Seçim Strateji ekibi cuma günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunum yaptı.

Sunumda ekonomideki beklentiler, seçim öncesi atılabilecek adımlar değerlendirildi. Sürdürülebilir istihdam, Türkiye'ye uzun vadede kazandıracak yapısal reformlar, reel sektörün güçlendirilmesi, KOBİ'lere finans desteği başta olmak üzere ekonomideki öncelikler kapsamında güçlendirici adımlar atılacak. Seçim sonrası yapılan anketlere göre ekonomi başlığı altındaki gerekçelerle AK Parti'ye oy vermeyen seçmenlerin yüzde 2 civarında olduğu tespiti yapıldı. Seçim öncesi muhalefetin emeklilere ikramiye, asgari ücretin artırılması, taşeron işçilerin kadroya alınması, faiz tartışmaları oy eğilimini değiştiren başlıklar arasında başı çekti. 

TOPLUM YARARINA İŞLER 

Çevre temizliği, ağaç dikimi, kamusal alanın yenilenmesi, ağaçlandırma, park düzenlemeleri başta olmak üzere toplum yararına yapılan işlere bu yıl 200 bin kişi alınması öngörüldü. Küçük işletmelerin işçilik maliyetlerini düşürmeye ve yatırımlarını artırmaya yönelik desteklerin kapsamı genişletilecek. Türkiye'yi 2023'e taşıyacak mega projeler aralıksız sürdürülecek. Seçim sonrasında da hükümetin başlattığı reformları sürdürecek güçlü bir ekonomi yapısı oluşturulacak. 

DOLAR KAOSUNA SON VERİLECEK

Ticari kredilerde faiz sübvansiyonu, yatırım teşvik sisteminde iyileştirici düzenlemeler, iç piyasaları güçlendirmeye yönelik adımlar devam edecek. Yatırımları artıracak reformlar devam edecek. Kriz algısı yaratmak isteyen, dolar üzerinden kaos yaratmaya çalışanlara karşı topyekun mücadele edilecek. Merkez Bankası elindeki bütün silahları kullanacak. İstikrarlı büyümeden geri adım atılmayacak, büyüme desteklenecek ve maliyetler aşağı çekilecek.

KAYNAK: HAZAL ATEŞ - SABAH
YORUMLAR 26
  • alper 8 yıl önce Şikayet Et
    Dolar, euro almış başını gidiyor hey gidi hey. Tabi 200 bin kişi de alır 2 milyon kişi de alır. Bu seçim akpye oy filan yok artık sıkıldım bunlardan. En temizi saadet.
    Cevapla
  • sadettin 8 yıl önce Şikayet Et
    döviz altın dünyada almış başını giderken bun hükümete bağlamak ne kadar doğru.
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 8 yıl önce Şikayet Et
    yazdıklarının ne kadar samimi olduğu cok cümleden belli dostum sen git paralelcilere oy ver ak partinin sizin gibi arkadan vuranlarla işi olmaz. sizler pkk dan da tehlikedesiniz.
    Cevapla
  • Taşeron İşçi 8 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetten Kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro bekliyoruz hükümet artık zenginin yanında durmaktan vazgeçsin birazda fakiri fukarayı düşünsün...
    Cevapla
  • lqzko61 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz sosyalleşiyoruz derler 250 tl sigorta calişti primi alirlar sonrada 85 tl agi verirler kimin parasini kime veriyorsun 1200 tl maaş alacaksin ve bekar olacaksin o aldigin para ilemi yuva kurmayi planliyicak 1200 tl alan bekar kardeslerimiz de yasi 28 dogru ilerlerde ilerler devletin dogum oranlari hayli bir düserde akillarina gelir
    Cevapla
  • dogan 8 yıl önce Şikayet Et
    emekliye bayram ikramiyesi verirse yüzde iki saten ordan gelir
    Cevapla
  • taşeron 8 yıl önce Şikayet Et
    taşerona kadro istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle