Türk Akımı’nda top Rusya sahasında

Rus doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak olan Türk Akımı projesinde top Rusya’nın sahasında duruyor.

Türk Akımı’nda top Rusya sahasında
Türk Akımı’nda top Rusya sahasında
GİRİŞ 21.08.2015 12:08 GÜNCELLEME 21.08.2015 12:08

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız “Türk Akımı’nın yapılabilmesi ile alakalı son derece makul düşünüyoruz. Türkiye olarak Türk Akımı’nı geciktiren taraf olmayacağız” dedi.

Diplomasi muhabirleri ile yaptığı toplantıda, Türk Akımı ile ilgili soruları yanıtlayan Yıldız Rusya Federasyonu’nun İGA taslağı gönderdiğini, hemen ertesi gün de Moskova’nın IGA taslığına yanıt niteliğindeki Türkiye’nin İGA taslağının gönderildiğini belirterek “Adı üzerinde, bu bir müzakere. Kolayca anlaşabileceğimiz konular olduğu gibi üzerinde daha çok müzakere etmemiz gereken konular da var. Her ülke kendi çıkarını tabii ki koruyup kollayacaktır. Türkiye’nin de bunu yapması son derece tabiidir. dedi. Ancak Yıldız “Türkiye olarak Türk Akımı’nı geciktiren taraf olmayacağız” vurgusunu yaptı.

Bakan Yıldız, şöyle devam etti:

“11.6 milyar Euro’luk Karadeniz geçişiyle ilgili maliyetler açıklamışlardı. Biz Karadeniz geçişine ortak olmayacağımızı söyledik. Yalnızca Trakya girişinden itibaren büyük hissedar olarak da girebiliriz. O yüzden biz Türk akımıyla alakalı gönderdiğimiz İGA taslağına cevabı bekliyoruz. Cevap geldikten sonra çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunlarla ilgili müçakere yolu her zaman açıktır. Ve doğalgaz fiyat indirimiyle ilgili konuda da mutabakatımızı sağlamıştık.”

KAYNAK: ZEYNEP TUĞRUL ÖZEL - STAR