Kaza bilirkişilerine yeni düzenleme

Kazalarda araştırma ve inceleme yapmak üzere görevlendirilen bilirkişilerde en az 7 yıllık mesleki deneyim aranacak.

Kaza bilirkişilerine yeni düzenleme
Kaza bilirkişilerine yeni düzenleme
GİRİŞ 01.08.2015 10:45 GÜNCELLEME 01.08.2015 10:45

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu Tarafından Bilirkişi Görevlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kurul, bugünden itibaren en geç 3 ay içinde ihtiyaç duyulan uzmanlık alanlarını belirleyerek, kendi resmi internet sayfasında ilan edecek.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve bilirkişilik yapacağı alanda en az 7 yıllık mesleki deneyimi bulunan kişiler listeye kayıt olabilecek. Affa uğramış ya da ertelenmiş olsalar bile devlete karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi bir suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma, yalan tanıklık suçlarından biriyle hükümlü bulunanlar listeye kaydolamayacak.

Başvuru talepleri uygun görülenlerin adları, bölüm ve uzmanlık alanları, varsa çalıştıkları kurum ve kuruluşların adları, açık adresleri, telefon numaraları yazılarak ve uzmanlık alanlarına göre sınıflandırılarak oluşturulan liste, en az 15 beş gün süre ile Kurulun resmi internet sayfasından duyurulacak.

Haklı bir gerekçe olmaksızın bilirkişilik görevini zamanında yerine getirmediklerine karar verilen bilirkişiler, geçici veya daimi olarak liste dışı bırakılabilecek.