Başçı enflasyon tahminini açıkladı

Başçı, 2015'de enflasyonun orta noktası yüzde 6,9 olmak üzere yüzde 6 ile yüzde 7,8 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Başçı enflasyon tahminini açıkladı
Başçı enflasyon tahminini açıkladı
GİRİŞ 30.07.2015 11:10 GÜNCELLEME 30.07.2015 12:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı. Başçı, yıl sonu için enflasyon tahminlerini yüzde 0,1 puan artırdıklarını ve yüzde 6,9'a çektiklerini söyledi.

Başçı, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz oranlarını artırması durumunda, Türk bankalarına ödenen zorunlu karşılık faizlerini Fed seviyesine yükselteceklerini ifade etti.

Başçı, gıda enflasyonunu yıl sonu için yüzde 9 olarak gördükleri oranı yüzde 8'e çektiklerini söyledi. 

Merkez Bankası Başkanı,  "Enflasyon 2015 sonunda yüzde 70 olasılıkla yüzde 6-7,8 aralığında, orta noktası yüzde 6,9 olacağını öngörüyoruz" dedi.

Merkez Bankası, daha önce yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 6,8 olarak açıklamıştı. Böylece tahmin  0,1 puan yükseltilmiş oldu.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Hiç kimsenin eylül ayında olması muhtemel fiyatlanan faiz artışından endişe duymasına artık gerek kalmayacak. Gerek Amerikan Merkez Bankasının kendi yaptığı iletişim bu konuda çok yapıcı, gerek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının kendi yaptığı iletişim ve aldığı tedbirler bu konuda kaygıları birer birer gideriyor ve son olarak da sadeleşme politika belgesi ile kalan herhangi bir kaygı varsa onları tamamen gidermiş olacağız. Normalleşme konusunda biz hazırız, artık normalleşme kaygısı Türkiye için yerini normalleşme arzusuna bırakabilir" dedi.

YORUMLAR 1
  • adım adım 8 yıl önce Şikayet Et
    ya Allah için şu enflasyonu doğru düzgün açıklayın be kardeşim. asli kullanım maddelerinin hepsine %35zam geliyor uyduruk maddelerle oranlayıp enflasyonu düşük gösteriyorsunuz. aha buradan haykırıyorum istanbulun enflasyonu en az %35'tir!!!
    Cevapla