4G İhalesinin şartnamesi iptal oldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanvekili Ömer Fatih Sayan 4G ihalesinin şartnamesinde değişiklik yapıldığını belirtti.

4G İhalesinin şartnamesi iptal oldu
4G İhalesinin şartnamesi iptal oldu
GİRİŞ 30.07.2015 11:08 GÜNCELLEME 30.07.2015 12:39

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)  Başkanvekili Ömer Fatih Sayan, 26 Ağustos'ta yapılacak 4G ihalesinin  şartnamesinde değişiklik yapıldığını belirterek, "Değişikliklerin ardından bu  ihaleyle Türkiye'de kamuoyunda bilinen adıyla 4,5G teknolojisiyle hizmete  başlanacak. 5G teknolojisine yerli teknolojiyle geçilmesinin önü açılacak" dedi. 

Sayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda 4G olarak tabir  edilen IMT (Uluslararası Mobil Telekomünikasyon) Yetkilendirmesi İhalesinin 26  Ağustos'ta yapılacağını anımsattı. 
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının belirlediği politika  doğrultusunda BTK'nın yürüttüğü çalışmalar neticesinde IMT yetkilendirmesi ihale  şartnamesinde değişiklik yapıldığını ifade eden Sayan, kendi Ar-Ge'sini yapan ve  yerlilik oranı daha yüksek haberleşme sektörünü hedefleyen bir vizyonun ortaya  konulduğunu bildirdi. 
 
 Sayan, özellikle tüketicilere yönelik olmak üzere ülkenin elektronik  haberleşme sektöründeki tüm paydaşların azami ölçüde yararı gözetilmek suretiyle  IMT yetkilendirmesinde değişiklikler yapıldığını söyledi. 
 
 "5G'ye ilk geçen ülkelerden biri olmayı hedefliyoruz" 

 
 Yapılacak ihalenin bir frekans tahsis ihalesi olduğunu vurgulayan  Sayan, 800, 900, 1800, 2100 ve 2600 MHz bandında 20 ayrı frekans paketinin  ihaleyi kazanan işletmecilere tahsis edileceğini, ihale sonrasında bu frekanslar  kullanılarak tüketicilere 5G'de dahil yeni teknolojilerin sunulabileceğini  belirtti. 
 
BTK tarafından ilk olarak 26 Mayıs'ta yapılacağı duyurulan ihale, daha  sonra 26 Ağustos'a ertelenmişti.